İstanbul 07.06.2023 17:12

​"Kadın Gözüyle Hayattan Kareler" Sergisi Bu Yıl Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde Fotoğrafseverlerin Ziyaretine Açıldı

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından 17 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen Türkiye'nin kadınlara özel tek fotoğraf yarışması "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler"in bu yılki kazananları Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı. Fotoğraf yarışmasında birincilik ödülünü "Torakçılar" isimli eseriyle Sümeyye Yanık, ikincilik ödülünü "Palyaço" isimli eseriyle Hatice Karakan, üçüncülük ödülünü ise "Bisikletli Çocuk" isimli eseriyle Ahter Atakan alırken, yarışmada sergilenmek amacıyla seçilen tüm fotoğraflar 7–20 Haziran tarihleri arasında Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde fotoğrafseverlerin ziyaretine açık olacak.
​

Anadolu Hayat Emeklilik’in büyük bir beğeniyle takip edilen ve yoğun ilgi gören Türkiye’nin kadınlara özel tek fotoğraf yarışması “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”in bu yıl 17’ncisi gerçekleştirildi. Bin 496 kadın katılımcının 5 bin 208 fotoğrafıyla değerlendirildiği yarışmada; bu senenin kazananları Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde düzenlenen törende ödüllerini aldı. Yarışmada birinciliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) altın madalyayı “Torakçılar” isimli eseriyle Sümeyye Yanık kazandı. “Palyaço” isimli fotoğrafıyla ikinciliği ve TFSF gümüş madalyayı Hatice Karakan alırken, üçüncülük ve TFSF bronz madalyanın sahibi “Bisikletli Çocuk” adlı eseriyle Ahter Atakan oldu. Gülin Yiğiter “Flamingo Ailesi”, Özge Aydıner Vergi “Büyülenmek” ve Zühal Deniz Dağdelen ise “Neşe” isimli fotoğraflarıyla mansiyon ödülüne layık görüldü. Ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar 7–20 Haziran tarihleri arasında fotoğrafseverlerle buluşacak. 

 Sergi açılış töreninde konuşan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay: “Şirket olarak 17 yıldır kadınlara özel olarak düzenlediğimiz yarışmamızın, her geçen yıl artan, büyük bir ilgiyle devam etmesinden gurur ve mutluluk duyuyoruz. İş ve toplum hayatında fırsat eşitliğinin daha fazla konuşulmaya başladığı günümüzde, bu yarışma sayesinde bugünlere uzun yıllar öncesinden katkı sağlamaya başlamak, bizim için ayrı bir motivasyon unsuru oluşturuyor. Kadınlara yaratıcılıklarını fotoğraf sanatı aracılığıyla özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunma amacıyla gerçekleştirdiğimiz Kadın Gözüyle Hayattan Kareler fotoğraf yarışmasını, kurumsal sosyal sorumluluğumuzun en güzel örneklerinden biri olarak görüyoruz. Bu sene Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde açılışını yaptığımız sergideki değerli eserlere de fotoğrafseverlerin büyük bir ilgisi olacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda yarışmamızda ödül ve sergileme alan fotoğrafları internet sitemizdeki dijital sergimizde fotoğrafseverlerin beğenisine sunacağız. Bu yıl da birbirinden değerli eserler, dijital sergimiz sayesinde çok daha fazla sayıda sanatseverle buluşacak” dedi.

2007 yılından bugüne 27 bini aşkın kadın fotoğrafçının, 102 bini aşkın fotoğrafıyla katıldığı “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”, TFSF danışmanlığında 17 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen tek kurumsal fotoğraf yarışması olarak da öne çıkıyor. 

Yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, TFSF Başkanı Dr. Sefa Ulukan ve Anadolu Hayat Emeklilik’ten Nihan Güney yer aldı.