Dünya Kaynak: (İHA) 30.03.2017 19:52 Güncelleme: 30.03.2017 21:25

"İzinsiz mitingler Arap Baharının başında kullanıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bu izinsiz mitingler, spontane protestoların Arap Baharının başında kullanıldığını çok iyi biliyoruz. Bunların bölgedeki kanlı olaylara yol açtığını çok iyi biliyoruz" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Bu izinsiz mitingler, spontane protestoların Arap Baharının başında kullanıldığını çok iyi biliyoruz. Bunların bölgedeki kanlı olaylara yol açtığını çok iyi biliyoruz” dedi.

Uluslararası Arktik Forumunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 26 Mart’ta Rusya’da geçen yolsuzluğa karşı mitinglere ilişkin Rusya’nın yolsuzlukla sürekli mücadele ettiğini, yolsuzluğun Rusya ve diğer ülkeler için ciddi bir sorun olduğunu belirtti. Rus lider, "Ben şahsen yolsuzlukla mücadele konusunun toplumun dikkatini çekmesinden yanayım. İnsanların çeşitli tepkilerine pozitif bakıyorum ama yasal bir şekilde gerçekleştirilmesine izin verilenlere” ifadelerini kullandı. Putin, yetkisiz protestoların Arap Baharına ve Ukrayna’daki darbenin gerçekleşmesine yol açtığını dile getirerek, “Bu izinsiz mitingler, spontane protestoların Arap Baharının başında kullanıldığını çok iyi biliyoruz. Bunların bölgedeki kanlı olaylara yol açtığını çok iyi biliyoruz. Bazı siyasi güçlerin izinsiz eylemleri kendi bencil çıkarlarının adına kullanmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu güçler işbu mitingleri ülkedeki durumu geliştirmek için kullanmıyorlar. Ülkede seçim kampanyaları da dahil olmak üzere önemli siyasi olayların arifesinde kendini promosyon etmek için kullanıyorlar. Ayrıca bunun gibi protestolar Ukrayna’da Meydan Olaylarına neden oldu. Protestoların, oradaki darbenin motifi ve nedeni olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bu olayların komşumuz Ukrayna’yı nasıl bir kaosa daldırdığını da çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.