Güncel - Yaşam 13.08.2019 12:58 Güncelleme: 13.08.2019 12:58

İyilikDer'den 3 kıtada yardım hareketi

"İyilik İçin Varız" sloganıyla 3 kıtada 15 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran İyilik Derneği gönüllü ekipleri Somali'de binlerce yüreğe dokundu. 
İyilikDer'den 3 kıtada yardım hareketi

ŞAFAK GÜVEN 

Somali'de bayram

Dernek gönüllüsü ekipler, bağışçıların kurban vekâletlerini yerine getirmek üzere çıktıkları yolda Somali’nin başkenti Mogadişu’da kampları ziyaret etti. Çocuklar, anneler ve gençlerle temas kuran İyilikder gönüllüleri, aldıkları bağışlarla nakit ve yiyecek yardımlarını dağıttı.

Bayramın ilk günü 70 büyük baş hayvan bağışını yerine getiren ekipler yardıma muhtaç ailelere bağışları tek tek elleriyle teslim ettiler

Diğer taraftan İyilikder, Somali hariç 14 ülkede daha binlerce yardıma muhtaç insana ulaştı. Bu ülkeler arasında Afrika’da Çad, Nijer, Etiyopya, Burkina Faso, Uganda, Kamerun, Sierre Leone gibi ülkeler bulunurken Ortadoğu ve Asya’da da Suriye, Bangladeş’te yardım etkinleri gerçekleşti. 

1 hisse bedeli 720 TL

İyilik Derneği tarafından yapılan açıklamada kurban hisse bedelleri ülkelere göre değişiklik gösteriyor. Afrika kurban bedelinin 720 TL, Suriye, Lübnan, Yemen, Bangladeş, Makedonya ve Türkiye için 1100 TL, Gazze de ise 1600 TL olarak belirlendiği ifade edildi. Vekalet yoluyla kurbanlarını İyilik Derneği'ne bağışlamak isteyen hayırseverler, belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliyor