Halkbank web
Ekonomi 15.06.2016 14:27

İstihdam alanında çarklar çalışıyor

Maliye Bakanı Ağbal işsizlik rakamlarına ilişkin "Ekonomide işler iyi gidiyor bu ortaya çıkan gösterge buna önemli anlamda destek veriyor. İstihdam alanında çarklar çalışıyor ve ekonomi istihdam üretmeye devam ediyor." dedi. YENİBİRLİK…
İstihdam alanında çarklar çalışıyor

Maliye Bakanı Ağbal işsizlik rakamlarına ilişkin "Ekonomide işler iyi gidiyor bu ortaya çıkan gösterge buna önemli anlamda destek veriyor. İstihdam alanında çarklar çalışıyor ve ekonomi istihdam üretmeye devam ediyor." dedi.

YENİBİRLİK - Maliye Bakanı Naci Ağbal işsizlik rakamlarına ilişkin, "Ekonomide işler iyi gidiyor, bu ortaya çıkan gösterge buna önemli anlamda destek veriyor. İstihdam alanında çarklar çalışıyor ve ekonomi istihdam üretmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı mart ayı işsizlik rakamlarına ilişkin Ağbal, ekonomide iyi gelen rakamlara yeni bir rakam eklendiğini söyledi. İşsizlikte beklentinin yüzde 10,4 civarında olduğunu hatırlatan Ağbal, "Açıklanan rakam yüzde 10,1. Dolayısıyla beklentilerden daha iyi bir performans" dedi.

Geçen sene mart ayında ölçülen işsizlik oranının, yüzde 10,6 olduğunu anımsatan Ağbal şunları kaydetti

"Dolayısıyla ekonomide işler iyi gidiyor, bu ortaya çıkan gösterge buna önemli anlamda destek veriyor. Açıklanan rakamlara baktığımız zaman son bir yılda ekonomide 1 milyon 40 bin kişiye istihdam oluşturmuşuz. Yani ekonominin istihdam alanında çarklar çalışıyor ve ekonomi istihdam üretmeye devam ediyor. Bence güzel bir haber. Bizim bu sene için işsizlikle ilgili beklentimiz OVP'de ortaya koyduğumuz hedef yüzde 10,2, şu anda açıklanan rakam 10,1. Bizim 2016 ile ilgili yüzde 4,5 büyüme hedefimiz var, buna bağlı olarak da bir istihdam ve işsizlik hedefimiz var. İlk çeyrekte büyümeyle ilgili rakamlar gayet iyi geldi. Önümüzdeki çeyreklerde de eğer hedeflere uygun bir şekilde devam ederse, işsizlik tabii ki istiyoruz ki hedefimizden de daha iyi bir şekilde aşağıya gelsin, onun altına düşsün."

Karşılıksız çeke hapis cezası iddiaları 

Ağbal, karşılıksız çeke yeniden hapis cezasının geleceği iddialarının sorulması üzerine, piyasada son dönemde gündeme getirilen çekle ilgili sıkıntı ve yakınmaların hükümet olarak kendilerini bir çalışmaya sevk ettiğini anlattı. 

Hükümet olarak bununla ilgili yasal düzenleme hazırlıklarının bulunduğuna işaret eden Ağbal sözlerini şöyle bitirdi

"Farklı seçenekleri masaya yatırdık, farklı seçenekleri konuşuyoruz. Her bir seçeneğin muhtemel sonucu ne olur, piyasa tarafından nasıl değerlendirilir, bunlara bakıyoruz. Bunun için piyasanın da kabul edebileceği, hem alıcının hem satıcının 'doğru düzenleme budur' diyeceği bir düzenlemeyi ilgili sivil toplum örgütleriyle istişare ederek yapmak istiyoruz ama bunu da bir an önce yapmamız gerektiğinin farkındayız."