Güncel - Yaşam 12.06.2017 15:00

İstanbul'un 'karşı yakası' turizm sezonundan umutlu

Osmangazi Köprüsü'nün hizmete girmesiyle İstanbul'un "karşı yakası" haline gelen Yalova'nın Çınarcık ilçesinde turizmciler, FETÖ'nün darbe girişiminin yol açtığı kayıpların bu yıl telafi edileceği görüşünü taşıyor.
İstanbul'un 'karşı yakası' turizm sezonundan umutlu

Güney Marmara'nın önemli turizm merkezlerinden Yalova'nın Çınarcık ilçesinde geçen yıl 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi nedeniyle umduğunu bulamayan turizmciler, bu ramazan ayının hemen ardından açılacak sezon için umutlu.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık'ın bu sene ramazan ayından sonra turizm ilçesi olarak hak ettiği yere geleceğini söyledi.

Çınarcık'ta trafik sorunu olmadığını, İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nden Çınarcık'a bir saatte ulaşabildiğine dikkati çeken Kurt, şöyle konuştu:

"Çınarcık'tan 40 dakikada Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşabiliyorum. Köprünün faydası çok büyük. Bunu ileriki zamanlarda da etap etap göreceğimize inanıyorum. Bu taraf tamamen İstanbul’un karşı yakası Anadolu yakası gibi oldu. Hedeflediğimiz yerli ve yabancı turist sayısı 300 bin. Bu sayının daha çok olması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bir mavi bayrak daha alıyoruz, böylece sayı ikiye çıkacak. Denizimiz çok temiz. Arıtmamız ful kapasitede çalışıyor. Yazlıkçıları, tatilcileri bekliyoruz."

"Esnafımız inşallah 2017'yi çok iyi geçirecek"

Çınarcık Birleşik Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Mustafa Bozkurt ise esnaf olarak sezondan umutlu olduklarını belirterek, "2016 yılındaki malum hain saldırıdan dolayı, insanların izinleri kalktı, kamu görevindekiler sıkıntılı durumlar yaşadılar bu da ilçemizi olumsuz yönde etkiledi. Esnafımız bundan dolayı mağdur oldu. İş yapamadı ama 2017'nin Allah'ın izniyle iyi geçeceğine inanıyoruz." dedi.

Çınarcık'ta 30 yıldır turizm işletmeciliği yapan Halil İpek de bu sezon beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Çınarcık tatil beldeleri içinde en avantajlı nokta. Bunun nedeni ise 15 milyonluk İstanbul'a 1 saat, 2-3 milyonluk Kocaeli'ne 1 saat ve 2- 3 milyonluk Bursa’ya 1 saat uzaklıkta olmasıdır. Ulaşımın çok kolay olduğu, orman ve denizin, temiz havanın birleştiği bir yer burası. Böyle bir nokta dünyada çok az bulunur. Yaz sezonuna hazırız." dedi.

Dondurma satan Hüseyin Demirer, 40 yıldır Çınarcık’ta hizmet verdiğini belirterek, Marmara'nın en güzel ilçelerinden Çınarcık'ta geçen yılki kaybı bu yıl telafi etmeyi umduklarını söyledi.