Kültür Sanat 19.04.2016 17:38

'İstanbul'un 100 Misafiri'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ farklı dönemlerde İstanbul’a gelen 100 önemli misafirin hikayelerini “İstanbul’un 100 Misafiri” isimli kitapta topladı. YENİBİRLİK - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ,…
'İstanbul'un 100 Misafiri'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ farklı dönemlerde İstanbul’a gelen 100 önemli misafirin hikayelerini “İstanbul’un 100 Misafiri” isimli kitapta topladı.

YENİBİRLİK - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, "İstanbul'un Yüzleri Serisi" kapsamında, Agatha Christie'den Mark Twain'e, Cemalettin Afgani'den Troçki'ye, İbn Battuta'dan Gustave Flaubert'e, Amiral Bristol'den Lady Montagu'ya İstanbul'un ünlü misafirlerini "İstanbul'un 100 Misafiri" kitabında bir araya topladı. "İstanbul’un Yüzleri Serisi" kapsamında yayımlanan kitapta, İstanbul’u ziyaretinde şehrin silüetine, topoğrafyasına ya da sosyokültürel hayatına renk katan yabancı mimar, şehir planlamacısı, akademisyen veya kültür adamları yer alıyor. D’aronco, Hovsep Aznavur, Martin Wagner, Henri Prost, Fossati gibi bugün hala İstanbul'un mozayiğine ve panoramasına katkı sağlayan isimlerin izlenimlerinin bulunduğu ve İstanbul'u ziyaret tarihlerine göre sıralandığı kitapta, farklı çağ, milliyet, mesleklerden seçilmiş, ortak noktaları İstanbul olan 100 misafirin kentteki serüvenleri anlatılıyor. 100 misafirin iki ana başlık altında incelendiği kitapta, birinci grubu kentin ününü duyup gelen, çok az kaldıkları İstanbul’da edindikleri izlenimleri daha sonra ya bir seyahatname ya da gezi notu şeklinde kitaba dönüştüren isimler oluşturuyor. İkinci grupta ise iş ya da görev nedeniyle gelip uzunca bir süre İstanbul’da kalan, izlenim ve hatıralarını anlattıkları eserleri olan isimlerden oluşuyor.