Tiyatro 27.03.2023 12:32 Güncelleme: 27.03.2023 15:19

İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (28 Mart - 2 Nisan)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta toplam 7 oyunla seyirci karşısında. Haftanın oyunları şöyle; Müzikli oyun Rumuz Goncagül, Bir Nefes Dede Korkut, Bence Katil Öldürdü, Bir Ruhun Hikayesi, Her Şey Yolundaymış Gibi, Kafkas Tebeşir Dairesi ve çocuk oyunu Siz Ne Dersiniz.
İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (28 Mart - 2 Nisan)

Bence Katil Öldürdü Üsküdar Tekel Sahnesinde

Bence Katil Öldürdü 1 Aralık'taki prömiyerinin ardından bu hafta Üsküdar Tekel Sahnede seyirci ile buluşuyor. Kurtcebe Turgul'un yazdığı ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda; dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan, ışık tasarımı ise İ. Önder Arık'a ait. Süleyman Atanısev, Fazıl Aksakal, Ayça Güngör Aşık, Rojhat Özsoy, Cem Cücenoğlu ile Nimet İyigün'ün rol aldığı keyfli oyununun müziklerini ise Orhan Enes Kuzu yaparken, yönetmen yardımcılığını Şirin Ergüven Hamşioğlu, hareket düzenini ve asistanlığını Fazıl Aksakal ve yine asistanlığını da Enes Daniş üstlendi.

Rumuz Goncagül Mecidiyeköy Büyük Sahnede

10 Ocak'ta Devlet Tiyatroları Üsküdar Tekel Sahnesi’nde prömiyer yapan Zafer Algöz’ün yönettiği ve Timur Selçuk’un müzikleriyle seyirciyle buluşan Rumuz Goncagül bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede temsillerine devam ediyor. Oktay Arayıcı’nın 1977 yılında yazdığı günümüze kadar pek çok kez sahnelenen oyunun dekor tasarımı Nur Sinem Mete’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı İ. Önder Arık’a, dramaturgisi Derya Özer’e, yönetmen yardımcılığı İşdar Gökseven,Eylem Yıldız ve Ergun Akvuran’a, koreografisi Kerem Kuraner’e, müzik direktörlüğü Rahim Ozan Demir’e ait, oyunda karakterlere  Dilek Güven, Eylem Yıldız, Şebnem Bilgeer, Efe Erkekli, Duygu Gökhan, Erdoğan Aydemir, Engin Delice, Ahmet Dizdaroğlu, Uğur Keleş, Aydın Orak ve Buğra Kağan Kahraman hayat veriyor.

Her Şey Yolundaymış Gibi Garibaldi Sahnede
ABD'li yazar Neil Labute'un modern zaman ikili ilişkileri üzerine çarpıcı yaklaşımlarla kaleme aldığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirisini yaptığı "Ölüler Diyarı", "Bir Mutluluk Anı" ve "Karmakarışık" adlı üç kısa oyunundan oluşan Her Şey Yolundaymış Gibi, Dilek Güven rejisiyle bu hafta salıdan pazar gününe kadar Garibaldi Sahnede olacak.

Bir Nefes Dede Korkut Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Gökçe Kurt Elitez’in derleyip yönettiği Bir Nefes Dede Korkut, Oğuz Türklerinin bilinen en eski destansı hikâyelerini İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarının yorumlarıyla yüz yıllar öncesinden sahneye taşınıyor. Bu keyifli oyunu, bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede izleyebilirsiniz.

Bir Ruhun Hikayesi Üsküdar Stüdyo Sahnede 

Ingmar Bergman'ın yazdığı, İpek Özgüven'in çevirdiği, Bénédicte Acolas'ın uyarladığı ve Serap Eyüboğlu'nun yönettiği Bir Ruhun Hikayesi oyunu bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşuyor. Ingmar Bergman'ın sinema filmi için yazdığı aynı adlı eserinden uyarlanan oyun, kadının hayatta varoluş hesaplaşmasını anlatıyor. Gerçeklerden kaçıp hayallerine sığınan ve hayallerinden uyanıp gerçeğine düşen Viktoria'ı Zeynep Erkekli'nin canlandırdığı bu keyifli oyunu Üsküdar Stüdyo Sahnede izleyebilirisiniz.

Kafkas Tebeşir Dairesi AKM Tiyatro Salonunda

Kafkas Tebeşir Dairesi 9 Kasım'daki prömiyerinin ardından bu hafta da AKM Tiyatro Salonunda olacak.  Alman şair ve yazar Bertold Brecht’in, 1940’lı yıllarda sürgün olduğu dönemde Çin efsanelerinden oluşan “Tebeşir Dairesi” masalından esinlenerek yazdığı oyunun çevirmenliğini Can Yücel, yönetmenliğini Kubilay Karslıoğlu üstleniyor. “II. Dünya Savaşı’nın insanlığı nasıl etkilediğini ve savaş sonrasında ‘İnsanlık’ yararına ne olması gerektiğini” anlatan oyunda; Mehmet Ali Kaptanlar, Can Şıkyıldız, Jale Yücel, Sertel Uğur, Duygu Urhan, Demet İyigün, Zeynep Deniz Denker, Burak Çağlar, Emir Üstündağ, Mert Asker, Kamil Gençtürk, Burak Aksak, Tuğçe Topçu, Duygu Başkaya, Atlas Karan Tumluer, Arda Kaptanlar, Sabiha Cansu Saka, Selim Ata Polat rol alıyor. Oyunun; dekor tasarımı Aytuğ Dereli, kostüm tasarımı Dilek Kaplan, ışık tasarımı Akın Yılmaz, müziği Murat Gedikli, koreografi  Melike Durak Aras’a, dramaturgisi Derya Özer'e ait. Bu keyifli oyunu bu hafta 1 ve 2 Nisan'da AKM Tiyatro Salonunda seyredebilirsiniz.
 
Haftanın Çocuk Oyunu;

Siz Ne Dersiniz Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Faik Ertener'in yazıp yönettiği Siz Ne Dersiniz adlı çocuk oyunu 1 ve 2 Nisan'da Mecidiyeköy Büyük Sahnede her iki günde de saat 13.00'te sahnelenecek.