Kültür Sanat 09.01.2022 08:19

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Solistlerinden "Şan Konseri"…

9 Ocak 2022'de AKM - Tiyatro Sahnesi'nde sanatseverler ile buluşacak.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi  Solistlerinden

Dünya opera repertuvarlarının en önemli opera eserlerinden aryaların seslendirileceği konser programında; Wolfgang Amadeus Mozart, Gioacchino Rossini, Giuseppe Donizetti, Vincenzo Bellini, Georges Bizet, Giuseppe Verdi, Camille Saint-Saëns, Antonín Dvořák, Giacomo Puccini, Eduardo di Capua gibi değerli bestecilerin eserleri hayat buluyor.

1700’lerin sonlarından 1925’e olan dönem içinde bestelenmiş ve sonrasında klasikleşmiş opera eserleri; Così Fan Tutte, Il Barbiere di Siviglia, Roberto Devereux, Norma, La Jolie Fille de Perth, Carmen, La Fille du Régiment, Rigoletto, Don Carlo, Samson et Dalila, Rusalka, Tosca, Turandot gibi opera eserlerinin unutulmaz aryaları ile sanatseverlere zengin bir program sunuluyor.

Konserde Piyanistler Aydın Karlıbel ve Aslıhan Korkmaz eşliğinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri; Soprano Gülbin Günay , Soprano Hande S. Ürben, Mezzosoprano Nesrin Gönüldağ , Mezzosoprano Barbora Hitay, Tenor Ufuk Toker, Tenor Onur Turan, Bariton Murat Güney , Bas Zafer Erdaş ve Bas Gökhan Ürben sahnede olacaklar.

“Şan Konseri”, 9 Ocak 2022 saat: 17.00’de Atatürk Kültür Merkezi – Tiyatro Sahnesi’nde.