Kültür Sanat 14.01.2022 08:15

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Fransız İzlenimciler ve Geç Romantikler Konserleri ile AKM'de…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri, İzlenimcilik ve Geç Romantizim akımlarının esintilerinin hissedileceği konserler ile Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnede olacak.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Fransız İzlenimciler ve Geç Romantikler Konserleri ile AKM'de…

Dönem olarak birbirini takip eden bu akımlar birbirlerinden izler de taşır. İzlenimcilik, on dokuzuncu yüzyılın sonlarında ve yirminci yüzyılın başlarındaki Geç Romantik müzikten doğmuştur. Bu dönemlerin en seçkin bestecilerinin eserleri, konser programlarını oluşturuyor.

 Geç Romantikler Konseri; 15 Ocak 2022 saat: 18.00’de

19.yy’ın ortalarından başlayıp 20.yy’a ve modernizme uzanan dönemdeki “Geç Romantizm” akımı bestecileri; Hugo Wolf, Gustav Mahler ve Richard Strauss’un eserleri programda yer alıyor.

Hugo Wolf’un eserleri Soprano Gülbin Günay; Gustav Mahler’in eserleri Bariton Caner Akgün ve Richard Strauss’un eserleri de Soprano Perihan Artan tarafından seslendiriliyor. Konserin Piyanisti ise Fügen Yiğitgil.

 “Fransız İzlenimcileri” Konseri; 22 Ocak 2022 saat: 18.00’de

Fransa’da ortaya çıkan “İzlenimcilik” akımının, 19.yy sonları - 20. yy başlarında müzik alanında da etkinleşmiştir. Akımın temsilcilerinden olan besteciler; Gabriel Fauré , Maurice Ravel ve Claude Debussy’nin eserleri seslendiriliyor.

Solistler; Gabriel Fauré’nin eserlerini Soprano Nazlı Deniz Süren; Claude Debussy’nin eserlerini Soprano Otilia İpek ve de Maurice Ravel’in eserlerini de Bariton Kevork Tavityan seslendiriyor.

Solistler, piyanist Aydın Karlıbel eşliğinde sahnede olacaklar.

 15 ve 22 Ocak’daki konserler AKM – Çok Amaçlı Salonda gerçekleşiyor.

Konser biletleri www.biletinial.com ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi gişelerinden alınabilir.