Dünya 21.06.2018 18:28

İsrail Camiye Karakol Kurdu

İsrail, Batı Şeria'daki El Halil şehrinde yer alan İbrahim Camisi'ne polis karakolu kurdu.
İsrail Camiye Karakol Kurdu

İsrail Güvenlik Bakanı Qil'at Ardan El Halil’de bulunan İbrahim Camisinde polis merkezi açıldığını açıkladı. Ardan, “Bunu yapmakla atalarımızın topraklarında egemenliğimizi yürürlüğe koruyoruz” ifadesini kullandı. Ardan, bu merkezin, El Halil’deki Karyat Arba Yahudi yerleşim bölgesindeki 30 bin yerleşimciye hizmet sunacağını söyledi.

İbrahim Camisi’nin İmamı Hefti Ebu Snenah, bu hareketin, bölgenin Yahudileştirilmesi girişimi olduğunu belirterek, bunun kanunlara ve milli geleneğe aykırı olduğunu söyledi. Abu Snenah, bütün milli ve mahalli derneklere çağrıda bulunarak, bu uygulamanın durdurulmasını istedi. Ayırım Duvarı ve Yahudi Yerleşimine Direniş Komitesi’nin Müdürü, Yunus Arar ise, İsrail işgalinin cezalandırılması için mahkemelere başvuracaklarını ve bunda kararlı olduklarını söyledi.

24 YILDIR DEVAM EDEN İŞGAL

Bir Filistin vatandaşı olan Kadir Şaban, 1994 yılındaki katliamdan beri İsrail’in, camiye karşı işgal sürecinin devam ettiğini söyledi. Şaban, caminin içinde karakol açılması ve Müslümanların engellenmesinin, buranın Yahudileştirilmesi anlamına geldiğini söyledi. Şaban, İsrail’in bu hareketini durdurması için uluslararası kuruluşların devreye girmesi çağrısında bulundu.