Bülten 22.07.2020 15:39

İŞİTME CİHAZI BAKIMI NASIL YAPILIR?

Günümüzde teknolojik olarak bir hayli gelişen işitme cihazları kullanımı kolay, dayanıklı ve güvenilir makinelerdir.
İŞİTME CİHAZI BAKIMI NASIL YAPILIR?

Ancak yanlış kullanım ve bakım bu cihazların kullanım ömürlerini kısaltır. Bu nedenle dikkatli kullanım ve doğru bakım ile işitme cihazlarınızı uzun yıllar boyunca kullanabilir, ortaya çıkabilecek olası sorunları minimuma indirebilirsiniz. Cihazınızı uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilmeniz için uymanız gereken belli başlı kurallar vardır. Çok çaba sarf etmeden de yapabileceğiniz ufak detayları sizin için derledik.

Cihazınızı Isı ve Neme Karşı Koruyun

İşitme cihazınızı ısı ve neme karşı koruyun. Direkt güneş ışığına ve ısıtıcılara maruz kalmasına engel olun. Duşa, denize ya da havuza girmeden önce muhakkak cihazınızı çıkarın. Banyodan çıktığınızda kulağınızdaki nemi ve suyu iyice kurulamayı unutmayın. Çünkü nem ve su cihaz içindeki elektronik devreleri olumsuz etkileyebilir.

Darbe Almasını Engelleyin

Küçük ve hassas cihazlar olmaları nedeniyle sert yüzeylere düşürmekten kaçının. Cihazı takarken ve çıkarırken dikkatli olun. Temizlik ve pil değişimi sırasında oluşabilecek kazalara karşı temkinli olun.

Temizliğe Dikkat Edin

Hem kişisel temizliğinize hem de cihazınızın temizliğine dikkat edin. Cihaza dokunmadan önce ellerinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun. Ayrıca rutin temizlik ve bakımını sırasında kullanma talimatlarına uygun hareket edin. Kuru ve yumuşak bir bez yardımıyla yapın, alkol içeren temizlik ürünleri elektronik devirleri etkileyeceği için kullanmayın. İşitme cihazınızı temizlemek için düzenli olarak işitme merkezinize de getirebilirsiniz. Ayrıca kulak temizliğinizi aksatmadan yapın, kulak kiri cihazınızı tam potansiyeli ile kullanmanıza engel olur.

Kozmetik Ürünler İle Temasından Kaçının

Makyaj malzemeleri, saç spreyleri, parfüm ya da diğer kozmetik ürünler ile temasından kaçının. Bu ürünlerin ufak partikülleri cihazınızın mikrofonunu tıkayabilir ve çalışmasını engelleyebilir.

Evcil Hayvanlardan ve Çocuklardan Uzak Tutun

Uzun süre üzerinizde taşıdığınızdan dolayı kokunuzun cihazınıza sinmesi doğaldır. Ancak bu koku küçük dostlarımızın ilgisini cihaza çekebilir. Bu nedenle kulağımızdan çıkardıktan sonra evcil hayvanların ulaşamayacağı yerlerde saklamak akıllıca olacaktır. Yine çocukların da kolayca ilgisini çekebileceği gibi tehlikeli olma ihtimali de vardır. Cihazın pillerinin yutulması durumunda derhal tıbbi müdahale gerekmektedir.

Korunaklı Şekilde Muhafaza Edin

İşitme cihazınızı kullanmadığınız zamanlarda sert ve pürüzlü yüzeylerden koruyarak, kutusunda muhafaza edin. Eğer bir süre kullanılmayacaksa mutlaka pillerini çıkarın.

Arıza Yaptığında Onarımını Uzmanına Bırakın

Cihazınız arıza yaptığında evde tamir etmeye çalışmak durumu daha da kötü hale getirebilir. Tornavida gibi sert sivri cisimler ya da yağlar işitme cihazınızda geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilir. Bu nedenle arıza durumlarında işitme merkezleri en doğru adrestir. Birçok işitme merkezi yaşlılık ya hastalık sebebiyle evden çıkamayan hastalar için de evde bakım hizmeti sunmaktadır. Cihazınızın profesyonel olarak onarılması ve bakımının  yapılması cihaz kullanım ömrünü uzun vadede olumlu etkiler.