Magazin 05.08.2020 03:00

Işık'tan 6. Single...

Işık, Pasaj Müzik etiketli single çalışmaları "Aşk", "Başka Bahara", "Öğrendim", "Canım" ve "Ben aşka inanırım"ın ardından "Anlatılmaz"la altıncı kez dinleyicileriyle buluşuyor.
Işık'tan 6. Single...

Sözleri Türk edebiyatının birçok dile çevrilmiş, önemli yazarlarından Ayfer Tunç’a, müziği ve düzenlemesi Can Algeç’e ait olan şarkının video klibini Melike Önay çekti. 

25 yıl önce editör-yazar olarak başlayan iş arkadaşlıkları dostluğa dönüşen Ayfer Tunç ve Işık, “Anlatılmaz” için aslında 2012’de birlikte çalışmaya başlamış. “Anlatılmaz”, Yunus Nadi ödüllü, çok satan edebiyat eserlerinde imzası bulunan Tunç’un ilk şarkı sözü olma özelliğini de taşıyor.
Işık, 2020’nin ikinci yarısında sık aralıklarla, uzun bir sürede oluşturduğu repertuarı single projeleri olarak paylaşmaya devam edecek.

Biyografi

Işık Şimşek Algeç, Ankara’da doğdu. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. TRT Ankara Çocuk Kulübü’yle başlayan seslendirme sanatçılığını ve radyo programcılığını üniversite yıllarına kadar sürdürdü; özel radyolarda yapımcılık ve sunuculuk yaptı. Editörlük, moda dergilerinde yayın yönetmenliği ve uluslararası şirketlerde üst düzey yöneticilik yapan Işık, aynı zamanda lise yıllarından itibaren çeşitli müzik gruplarında solist olarak yer aldı. 1999’da Bilsak 5. Kat’ta grubuyla birlikte sahne almaya başladı. O günden bu yana İstanbul’un birçok ünlü gece kulübünde ve özel gecelerde sahne aldı ve çok izlenen televizyon dizilerinin şarkılarını seslendirdi. 2016’dan bu yana Pasaj Müzik etiketiyle single çalışmaları yayınlıyor.ARSLAN GÜVEN