Güncel - Yaşam 19.02.2016 08:15

İş dünyası tek ses

Ankara'da önceki akşam yaşanan saldırı işçi, işveren, esnaf ve çiftçi tüm STK'ları büyük üzüntüye boğdu. Yapılan açıklamalarda teröre lanet yağdı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.…
İş dünyası tek ses

Ankara’da önceki akşam yaşanan saldırı işçi, işveren, esnaf ve çiftçi tüm STK’ları büyük üzüntüye boğdu. Yapılan açıklamalarda teröre lanet yağdı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu: “Ülke olarak hep beraber bu çirkinliklerin ve aşağılık saldırıların karşısında duracağız. Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını affetmeyecektir. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız. Herkes bilmelidir ki, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.”

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes:  “Maalesef dün (önceki gün) akşam üzeri Ankara’da düzenlenen terör saldırısıyla toplum olarak bir kez daha sarsıldık. Bu tarifi imkansız insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden herkesin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, sabır ve yaralılara da acil şifalar diliyorum.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken: “Bu saldırı ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yöneliktir, ancak bu alçak saldırı halkımızın birlik ve beraberliğini bozamayacak. Türkiye Cumhuriyeti bu olayın da üstesinden gelerek, failleri kısa zamanda yakalayıp olayı aydınlatacaktır. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlar mutlaka adalet önüne çıkarılarak hesabını verecektir.”

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Yağız Eyüboğlu:  “Bu gibi saldırılar ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini hedef almakta ve toplumda endişe ve güvensizlik yaratmayı amaçlamaktadır. Milletimiz bu gibi saldırılarla sarsılmayacak kuvvetli bağlara sahip olduğundan terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacaktır. TİSK camiası olarak saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi: “İhracat ailesi olarak Türkiye’nin yıllardır mücadele ettiği terör belası kimi hedef alırsa alsın karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye, terörle nizam edilmeye çalışılacak ve şiddet ortamı yaratılarak hayallerinden, hedeflerinden ödün verecek bir ülke değildir ve olmayacaktır. Bu alçakça saldırılar, güçlü bir ülke olarak dünyaya değer katma iddiamızı daha da artıracak ve bizi birbirimize kenetleyecektir.”

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu: “Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşlara da acil şifalar diliyoruz. Türkiye’nin içinden geçtiği bu zor zamanlarda barışa, huzura, güvene olan inancımız hiç azalmamalıdır. Türkiye olarak bu zor zamanları birlikte durarak ve birbirimize inanarak atlatacağız. Acının tarife ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin başı sağ olsun.”

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem: “İçinde bulunduğumuz dönemde teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek her zamankinden daha da büyük önem taşımaktadır. Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamını hedef alan bu tür terör saldırılarının bir daha yaşanmamasını diliyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay: “Sabır isyan noktasına geldi. Bu alçakça ve kalleşçe düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ülkenin birliğini, demokratik yapıyı hedef alan bu menfur saldırının arkasındaki karanlık güçler, hedeflerine asla ulaşamayacaktır. Toplumda bir tedirginlik, endişe, bir gelecek korkusu yaratılmak istenmektedir. Bu saldırıları, sabır ve tahammül gücümüzü koruyarak hep birlikte ortadan kaldıracağız.”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar: Ülkemiz bir süredir terör odaklarının saldırılarının hedefi konumundadır. Milletiyle, devletiyle, tarihiyle büyük bir ülke olan ülkemizi bu saldırılar asla yıldıramaz. Saldırıyı düzenleyen ve düzenletenlerin kanlı hesapları, her zaman olduğu gibi boşa çıkaracaktır.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün: Son dönemde gerçekleşen elim saldırılar bizleri derin üzüntüye boğmaktadır. Şiddete ve teröre karşı toplumun tüm kesimlerinin göstereceği sağduyu ve hassasiyet Türkiye’nin en büyük gücüdür. Ülkemizin huzur ve barış ortamına en kısa zamanda yeniden kavuşmasını teminen tüm yetkili ve ilgililerin birlik ve beraberlik içerisinde üzerlerine düşen görevleri gecikmeden yerine getirmelerini bekliyoruz.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko: Kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların artık son bulmasını diliyoruz. Sadece kan ve ölüm getiren politikaları Türkiye’ye taşımaya çalışmak tüm yurttaşların hayatını ve geleceğini tehdit eden bir çılgınlıktır. Bu çılgınlığa derhal bir son verilmelidir.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: Ankara ve Diyarbakır’da yaşanan ve hepimizi derinden üzen terör saldırıları ile terörün insanlık tanımayan çirkin yüzü bir kere daha ortaya çıkmıştır. Ülkemizin ve toplumumuzun bütünlüğünü ve birliğini hedef almış bu saldırılara karşı Türkiye’nin bundan önce olduğu gibi bugünlerde de dik duracağına yürekten inanıyoruz. Terör asla muvaffak olamayacaktır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar: Bu saldırı cana kıymanın ötesinde, devletimizin terörle mücadele kararlılığını artırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Bütün varlığımızla devletimizin ve kahraman Ordumuzun yanındayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci: Terör saldırısını gerçekleştirenler ve onları destekleyenler dün olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği gibi, Türk halkı da birlik ve beraberliğini koruyarak, terörün karanlık yüzüne prim vermeyecektir.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Nurettin Özdebir: Bu saldırıyı gerçekleştiren ve insanlıkla ilgisi olmayan hainler hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Ülke olarak bu saldırılara karşı sağduyunun korunması gerekiyor. ASO olarak hayatını kaybeden tüm TSK mensuplarına ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun.