Magazin 04.11.2016 16:39

İntihar sebebi açıklandı

İki yıl önce intihar eden ünlü aktör Robin Williams'ın eşi Susan Schneider Williams, intihar sebebinin depresyon olmadığını iddia etti
İntihar sebebi açıklandı

YENİBİRLİK - Hollywood’un en sevilen komedi oyuncularından Robin Williams’ın intiharından iki yıl sonra eşi Susan Schneider Williams’tan oyuncunun hastalığı hakkında açıklama geldi. Susan Schneider Williams, Ağustos 2014’te intihar eden ABD’li aktörün depresyon nedeniyle intihar etmediğini, Lewy cisimcikli demansla (Parkinson hastalığı demansı) mücadele ettiğini söyledi. CBS kanalında Charlie Rose’un programına konuk olan Susan Schneider Williams, eşine tıbben Parkinson hastalığına bağlı bunama teşhisi konulduğunu iddia etti. Williams, otopsi raporunda da beyninde ve beyin sapında bu nörolojik hastalığın izlerinin net şekilde görüldüğünü söyledi.

Bir çeşit sinir hastalığı

Lewy cisimcikli demansı, aşırı protein depolanması sonucu beynin etkilenmesi ve bunun da davranışları, ruh halini ve hareketleri değiştirmesi şeklinde tanımlanıyor. Hastalığın belirtileri Parkinson ve Alzheimer hastalıklarıyla benzerlikler gösteriyor. Eşinin davranışlarının Ekim 2013’te, ikinci evlilik yıldönümleri döneminde karın ağrısıyla birlikte değiştiğini söyleyen Williams, "Robin ve ben o zamana kadar altı yıldır birlikteydik, eşimin normal korku ve endişe çizgisini biliyordum” şeklinde konuştu. Williams, “Korku ve endişesi yükselişe geçti ve korkutucu bir seviyede devamlı hale geldi. İşte tam da bu sıralarda hastalığı başlamıştı” dedi.

"İyi geceler aşkım"

Williams, ‘The Terrorist Inside My Husband's Brain’ (Kocamın Beynindeki Terörist) adlı makalesinde, eşinin son günlerinde birlikte sevdikleri her şeyi yaptıklarını yazmış, şunları eklemişti: “Her zamanki gibi uyumaya gittiğimizde kocam bana ‘İyi geceler aşkım’ dedi ve benim cevabımı bekledi: İyi geceler aşkım. Sözleri bugün bile hala kalbimde yankılanıyor.”