Sağlık 20.09.2019 10:36 Güncelleme: 20.09.2019 10:39

İnternette Gördü Yardımına Koştu! Hastası Şimdi Kendi Başına Yemek Yiyebiliyor!

"Titreme kaderiniz değil. Titremeleriniz ne şiddette olursa olsun, yeni teknolojik yaklaşımlarla başarılı şekilde tedavi edilebiliyor"
İnternette Gördü Yardımına Koştu! Hastası Şimdi Kendi Başına Yemek Yiyebiliyor!

12 Yıl Sonra Kendi Başına Yemek Yiyebiliyor!

 12 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından sinir dokusu zarar gören Yücel Kayatepe, ellerinin titremesinden dolayı kendi başına yemek yiyemiyor ve hayatını ailesinin desteği ile idare ettiriyordu. Sosyal medyada çektiği bir videonun ardından Kayatepe’nin yardım çağrılarını duyan İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Atilla Yılmaz, bu duruma kayıtsız kalamamış ve Kayatepe’yi ameliyat etmişti. Hastasına taktığı pil ile vücudundaki titremeleri sonlandıran ve artık kendi başına yemek yiyebilmesini sağlayan Yılmaz, “Titreme kaderiniz değil. Titremeleriniz ne şiddette olursa olsun, yeni teknolojik yaklaşımlarla başarılı şekilde tedavi edilebiliyor” açıklamasında bulundu.

 Geçtiğimiz günlerde internet üzerinde yayınladığı videoyla, sosyal medyada büyük yankı uyandıran 40 yaşındaki Yücel Kayatepe, 12 yıl önce bir trafik kazası geçirmiş ve bu nedenle sinir sistemi zarar görmüştü. Yüzde 55 engelli olan Kayatepe bu kazadan sonra, ellerinde oluşan şiddetli titreme nedeniyle kendi başına su içemez ve yemek yiyemez hale gelmişti. 12 yıl boyunca giyinmek için bile birilerinin yardımına ihtiyaç duyan Yücel Kayatepe, durumunu anlatan bir video çekmiş ve bunu sosyal medyaya yüklemişti. Dijital ortamda paylaştığı bu video, 65 bin kere paylaşılmış ve milyonlar tarafından da izlenmişti. Kayatepe’nin bu videodaki yardım çığlığını tesadüfen gören İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Atilla Yılmaz, bu duruma kayıtsız kalamadı. Kayatepe ile iletişime geçip ameliyatını yapabileceğini söyleyen Yılmaz, hastayı İstanbul’a çağırdı. Nöroloji ve Psikiyatri hekimleriyle birlikte yapılan konsey sonrası hastanın, beyin pili ameliyatından fayda göreceğine karar verilmesi üzerine hasta ameliyata alındı.

Artık Kendi Başına Yemek Yiyebiliyor

 Yılmaz’ın gerçekleştirdiği beyin pili ameliyatından sonra, şikayetleri dinen ve titremeleri duran Kayatepe, artık kendi başına yemek yiyebiliyor. Ameliyat sonrası çok mutlu olduğunu dile getiren Yücel Kayatepe, “Artık kendi ellerimle kaşığı tutup titremeden yemeğimi yiyorum, suyumu yardım almadan içebiliyorum. Yaşadığım mutluluk tarif edilemez. Atilla Hoca’ya her şey için çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 Nöromodülasyon Girişimleri ile Titremeler Sonlandırılabiliyor

 Hastanın tedavi sürecini değerlendiren Yılmaz; Parkinson, Distoni ve Titreme olarak bilinen esansiyel tremor hastalıklarında; beyin pili yöntemiyle titreme ataklarının istemsiz hareketlerin sonlandırılabileceğini söyledi.