Vakıf Katılım web
Ekonomi 03.03.2016 15:32

İnşaatta güven düşüşü sektöre nasıl yansıdı

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 14,8 oranında azalarak 83,88 değerinden 71,46’e geriledi. YENİBİRLİK - Piyasalarda çok sayıda sektörde durgunluk hakimken, bu sıkıntılı süreçten en az etkilenen sektörlerden…
İnşaatta güven düşüşü sektöre nasıl yansıdı

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 14,8 oranında azalarak 83,88 değerinden 71,46’e geriledi.

YENİBİRLİK - Piyasalarda çok sayıda sektörde durgunluk hakimken, bu sıkıntılı süreçten en az etkilenen sektörlerden biri yine "güvenli liman" olarak bilinen inşaat sektörü oldu. TÜİK tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksine göre Şubat ayında inşaat sektöründeki güven düşüşü tüketici güven endeksine göre yaklaşık 6 kat daha az olurken, oluşturdukları markalar ile tüketicinin güvenini kazanan inşaat sektörünün aktörleri, yatırımcıyı bu sıkıntılı dönemde kendine çekmeyi başarıyor. Alınan bilgiye göre, TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 14,8 oranında azalarak 83,88 değerinden 71,46'e geriledi.Endeks özellikle tüketici, hizmet ve perakende sektörlerinde düşüş gösterdi. En fazla güven kaybı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 7 oranında azalarak 71,62'den 66,64'e düşen tüketici güven endeksinde yaşandı. Hizmet sektörü ve perakende ticaret sektörü güven endeksleri yüzde 3,5 ve yüzde 2,4 oranında azalarak sırasıyla 89,24 ve 106,18 oldu. İnşaat sektörü güven endeksi ise bir önceki aya göre sadece yüzde 1,3 oranında azaldı. Yatırımcının "güvenilir liman" olarak nitelediği sektör, son aylarda durağan ekonomi sarmalının yaşandığı ülkemizde en fazla öne çıkan sektör olurken, alanlarında markalaşan firmalar bu dönemde yatırımın fırsat olduğuna inanan yatırımcılar ile satışlarını artırmayı başarıyor.