Halkbank web
Ekonomi 11.10.2017 22:54

​INGAME GROUP 2017'DE GELİRİNİ ALTI KAT ARTTIRDI

Dünya oyun sektörünün (parlayan) Türk yıldızı: InGame Group
​INGAME GROUP 2017'DE GELİRİNİ ALTI KAT ARTTIRDI

Dünya oyun sektörünün (parlayan) Türk yıldızı: InGame Group

Yüzde 100 Türk yapımı ilk ve tek MMOFPS oyunu Zula’nın geliştiricisi InGame Group Oyun sektörüne dair açıklamalar yaptı. 

Dünyada 100’den fazla ülkede ve 11 dilde oynanan oyun, 5 milyon kullanıcı sayısını aştı ve oyuncu sayısını 1 yıl içinde 20 kat arttırdı. www.zulaoyun.com adresinden ücretsiz indirilen oyunun bağlı bulunduğu InGame Group bu yıl her ay yüzde 15’in üzerinde büyürken, gelecek yıl hedefinin bu büyümenin de üzerine çıkmak olduğunu açıkladı.

Sadece Türkiye ‘de değil dünya çapında çok önemli yayıncılarla anlaşarak 100 ün üzerinde ülkede sevilerek oynanan ve stadyumlar dolusu oyuncunun aynı anda oyun oynayabileceği teknolojiye sahip Zula’nın geliştiricisi InGame Group  tarafından sektöre ilişkin açıklamalar geldi. “ Oyun sektörü, katma değeri çok yüksek ve üretimde dışa bağımlılığı az olan bir sektör. Ülkemiz gençlerinin oyun sevgisi ve tutkusunu doğru projeler ve know how ile beslemek gerek. Sektördeki en önemli sorunumuz,  büyük bir pazara sahip olmamıza rağmen, üretimdeki payımızın çok küçük olması. Bu büyük pazardan güç alan yerli oyun üreticilerinin ortaya çıkıp dünya çapında ticari başarılar yakalamaları lazım. Bu sektörde çalışanlar kendilerini gösterebilecekleri daha çok yerli marka ve oyun istiyor.”

2012 yılında kurulan InGame Group 5 yıl içinde Türkiye'de pazar liderliğine yerleşirken Dünyadaki yükselişini de hızla sürdürüyor...

InGame Group, yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen, başarılı bir yıl geçirirken, Dünya çapında fuarlara katılıp yeni pazarlara açılarak  büyüme ivmesini hep yüksek tuttu. Bu yılın ilk iki çeyreği ve Haziran, Temmuz aylarına ilişkin büyüme rakamlarını da paylaşan InGame Group 2017 gelirlerini 6 kat büyüme ile kapatırken, 2018’de bu rakamların da üzerine çıkmayı hedefliyor. “Marka olarak 2018’de oyunlarımızı tüm Dünya’ya ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu nedenle sürekli yabancı fuarlarda ve etkinliklerde oyunlarımızı tanıtıp yeni pazarlarızorluyoruz. Ayrıca oyunlarımızı geliştirirken Türk oyun sektöründe daha fazla gencin kariyer imkanı bulmasını sağlamaya da çalışıyoruz. Şu anda 40 kişilik bir aileyiz. Yaklaşık bir yıldır her ay ortalama %15’in üzerinde büyüyoruz. 2018 yılında hedefimiz bu rakamların da üzerinde bir büyüme gerçekleştirmek. 2018 yılında gerçekleştireceğimiz  Zula Dünya Şampiyonası bizim için e-spor yolculuğumuzda  önemli bir kilometre taşı olacak. Dünyanın 100’den fazla ülkesinden elemeleri geçerek İstanbul’a gelecek olan Zula oyuncuları Dünya Şampiyonu olmak için yarışacaklar. Bu organizasyonla büyüme oranlarımızın daha da artacağını düşünüyoruz.”