Vakıf Katılım web
Dünya 23.02.2016 09:01

Ilımlı İslam önler

ABD Başkanı Obama, "IŞİD gibi terör örgütlerinin yükselişiyle mücadele etmek için ılımlı İslam'ın yaygınlaşması gerekiyor" dedi. YENİBİRLİK - ABD Başkanı Barack Obama, California eyaletindeki Sunnylands'de geçen hafta düzenlenen…
Ilımlı İslam önler

ABD Başkanı Obama, "IŞİD gibi terör örgütlerinin yükselişiyle mücadele etmek için ılımlı İslam'ın yaygınlaşması gerekiyor" dedi.

YENİBİRLİK - ABD Başkanı Barack Obama, California eyaletindeki Sunnylands'de geçen hafta düzenlenen ABD-ASEAN zirvesi sonrasında Channel NewsAsia'ya bir röportaj verdi.

Zirve'deki görüşmelerin yanı sıra IŞİD'le mücadeleye ilişkin soruları da yanıtlayan Obama, "IŞİD gibi terör örgütlerinin yükselişiyle mücadele etmek için ılımlı İslam'ın yaygınlaşması gerekiyor. ASEAN ülkelerinin ılımlı İslam'ı en iyi şekilde temsil etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Obama, IŞİD'in Müslüman ülkelerde gençler üzerinde etkili olmayı hedeflediğini belirtirken, "ABD dini inançlarla değil, yoldan çıkmış ve inançları kullanarak suç işleyen küçük gruplarla savaş halindedir" dedi.
ABD'de İslamofobi'nin yükselişinden duyulan endişelerle ilgili olarak Obama, "IŞİD örgütünün yaptığı saldırılar İslamofobi'yi arttırıyor. Korku kötü bir şeydir. İnsanlar korktuklarında, genelleme yapmaya başlarlar" ifadelerini kullandı.

Bazı siyasilerin bu durumdan faydalanmak istediğini vurgulayan Obama, "Mesela Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump, Müslümanların ABD'ye girişine yasak getiren geçici bir yasa önerisi sundu" dedi.

AMERİKALILARIN ÇOĞUNUN DÜŞÜNCESİ

Amerikan halkının çoğunluğunun insanların inançlarıyla değil eylemleriyle yargılanması gerektiğine inandığını belirten Obama, Amerikalıların çoğunun İslam'ın barış dini olduğunu düşündüğünü söyledi. 

Ortadoğu'da ve birçok yerde hala çözülmesi gereken sorunlar olduğuna değinen Obama, "Suriye'de yaşananlar yürek acısı. Orada halen çok büyük insani felaketler yaşanıyor" dedi.