Vakıf Katılım web
Tekirdağ 20.10.2020 03:00

İKRAM ÇEŞMESİ YENİDEN AKMAYA BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi tarafından 2015 yılında hizmete sunulan İkram Çeşmemizden her sabah yeniden sıcak çorba ikramı yapılmaya başlandı.
İKRAM ÇEŞMESİ YENİDEN AKMAYA BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi tarafından 2015 yılında hizmete sunulan İkram Çeşmemizden her sabah yeniden sıcak çorba ikramı yapılmaya başlandı.

 5 yıldır sıcak çorba akıyor

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Amfi Tiyatro yanında hizmet veren İkram Çeşmesi’nden her sabah işe giden veya işten gelen işçiler, okula giden öğrenciler için çorba ikram edilmeye tekrar başlandığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Yaz tatilinin ardından işe giden veya işten gelen işçilerimiz ile okula giden öğrencilerimiz sabah çorbalarını yeniden ikram çeşmemizden içmeye başladılar. Sabah erken saatlerde uyanarak, okuluna, işine koşturan öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız için sıcak bir çorbanın öneminin büyük olduğunu biliyoruz. Bu nedenle 2015 yılında hizmete soktuğumuz İkram Çeşmemizin gerekli bakım ve temizliğini yaparak, pandemi şartlarını da dikkate alarak yeniden halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

Hafta içi her gün sıcak çorba akıyor

“İkram çeşmesinde en geç 06.00’da çorba hazır olacak. Vatandaşlarımız çeşmedeki çorba bitene kadar sıcacık çorbalarını içebilecekler” diyen Başkan Akay “Üç vanası olan bu çorba çeşmesinden vatandaşlarımız her sabah 06.00 ile 09.00 saatleri arasında ücretsiz olarak çorbalarını içmeye devam edebilecek” diye konuştu.  Hafta içerisinde hizmet veren İkram Çeşmesi’nden her gün değişik çorba çeşitlerinin akacağını kaydeden Akay, her gün çorbanın bitmesi ile birlikte temizliği yapılan çeşmenin hijyeni için gerekli özenin ve itinanın gösterildiğini de kaydetti.