Vakıf Katılım web
Eğitim Kaynak: (İHA) 01.04.2017 16:33 Güncelleme: 01.04.2017 17:04

"İkili eğitim kalkacak, okul öncesi zorunlu hale gelecek"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki dönemde ikili eğitimi kaldıracaklarını ve okul öncesi eğitimin zorunlu hale geleceğini söyledi.
"İkili eğitim kalkacak, okul öncesi zorunlu hale gelecek"
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki dönemde ikili eğitimi kaldıracaklarını ve okul öncesi eğitimin zorunlu hale geleceğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen ve İnovasyon Merkezi’nin açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adıyaman Valiliği Toplantı Salonunda İl Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantıda ildeki eğitimin genel durumu ele alındı.

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Adıyaman’da derslik başına düşen öğrenci sayısı 2002 yılında 40 iken bu gün 27’dir. Ancak hala ikili eğitim yapan okullarımız var. Oranı çok düşük olmasına rağmen birleştirilmiş sınıflar var. Başbakanımızın talimatı var. Önümüzdeki dönemde ikili eğitimi kaldıracağız, okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz. Okul öncesi eğitimde de Adıyaman Türkiye ortalamasıyla aynı seviyededir. 2019 yılı sonuna kadar Adıyaman’da hem ikili eğitimi kaldıracağız hem de okul öncesi eğitimde zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Şuanda Adıyaman’da 80 milyonluk yatırımımız var. Yeni yatırım programında 81 milyonluk yatırım devam ediyor. Adıyaman merkezdeki bir okulun Biraralık Okulunu Belediyeye devredeceğiz. Belediyemiz bu okulun yerine bir okul bir de halk eğitim merkezi yaptıracak. Bu yatırımlara ilave olarak merkeze ve Kahta’ya bu yıl içerisinde iki tane liseyi yapacağız" dedi.

Bakan Yılmaz, "Lisede ikili eğitimde sorun yok. İlkokulda var. İl özel idaresinden 16 milyon ilköğretim için ayrılmıştır. 2002 yılına göre kıyaslarsak çok iyi konumdayız. Takım ruhu içerisinde eğitim ile ilgili sorunları çözeceğiz. Yine üniversitemizin 2006 yılında kurulmasına rağmen öğrenci sayısının 20 bine ulaşmasından çok memnunuz. Adıyaman Yüksek Öğretime Geçişte Türkiye ortalamasının üzerindedir. Birleştirilmiş sınıflar eskiden yüzde 27 iken şuan yüzde 5’e düştü. Adıyaman’da eğitim geçmişe göre çok iyi boyuttadır. Hedefimiz mevcut eğitimin daha ileriye götürmektir" diye konuştu.

Bakan İsmet Yılmaz, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile birlikte okul ve halk eğitim merkezinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Bakan Yılmaz burada öğrencilerle sohbet etti.