Kültür Sanat 16.03.2023 15:05

İDSO'dan Çanakkale Zaferi Konseri

İDSO,DenizBank Konserleri kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yılı vesilesiyle anlamlı ve duygulu bir repertuvarla müzikseverlerle buluşuyor. Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki orkestra; Chausson, Daverne ve Beethoven'ın eserlerini seslendirecek.
İDSO'dan Çanakkale Zaferi Konseri

İDSO,DenizBank Konserleri kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı vesilesiyle anlamlı ve duygulu bir repertuvarla müzikseverlerle buluşuyor. Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki orkestra; Chausson, Daverne ve Beethoven’ın eserlerini seslendirecek.

“Sanata Evet” yaklaşımıyla DenizBank’ın 18 yıldır desteklediği, İDSO (İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası) DenizBank Konserleri Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı vesilesiyle her Cuma olduğu gibi 17 Mart’ta da özel bir konserle AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda seyirciyle buluşuyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderini, umutsuzluktan zafere taşıyan en önemli dönemeçlerden biri olan şanlı Çanakkale Zaferi’ne ve bu uğurda yaşamını kaybeden şehitlere ithâf edilen konser; anlamlı ve duygulu bir repertuvarı müzkseverlerle buluşturuyor. Değerli şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki İDSO’nun Çanakkale Zaferi konserine, solistler Erkut Gökgöz ve Rüstem Mustafaeşlik edecek.

Konserin ilk bölümünde İDSO,Chausson’unOp.25 Poeme’ini, Daverne’in Gelibolu Rapsodisi’ni; ikinci bölümde ise Beethoven’in 7. Senfonisi’ni seslendirecek.

Biletler biletinial.com ve AKM gişelerinden temin edilebilir.  

17 Mart Konseri

Yer: AKM Türk Telekom Opera Salonu 

Saat: 20.00

Şef: Oğuzhan Balcı

Solistler: Erkut Gökgöz (Trompet), Rüstem Mustafa (Keman)

Program:                            

E. Chausson Poeme Op. 25

G. DaverneGeli̇bolu Rapsodisi

Ara

L.V.Beethoven Senfoni No:7