Kültür Sanat 19.01.2022 08:08

İDSO DENİZBANK KONSERLERİ'NDE OCAK AYININ 3. KONSERİ; İSTANBUL AKM'DE

21 Ocak 2022 Cuma akşamı saat 20.00'de İstanbul AKM Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilecek İDSO DenizBank Konseri'ni ülkemizin yetiştirdiği yetenekli ve başarılı müzisyenler arasında yer alan genç şef ve akademisyen Can Okan yönetecek.
İDSO DENİZBANK KONSERLERİ'NDE OCAK AYININ 3. KONSERİ; İSTANBUL AKM'DE

İstanbul AKM’de bu hafta; serenat rüzgarı esecek… İDSO DenizBank Konserleri’nde bu haftaki programda; müzik tarihi içerisinde onunla birlikte evrilmiş, biçimlenmiş ancak özgür ruhu ve duygusal yapısından ödün vermemiş bir tür, “Serenat” seçkileri sanatseverlerle buluşacak.

İlk olarak Joseph Haydn’ın "Böyle bir yetenek 100 yıl boyunca bir daha gelmez." dediği Klasik Batı Müziği'nde Klasik Dönem’in etkili ve üretken bestekârlarından Mozart’ın bir gece penceresinin altında müzisyenler tarafından çalınmış ve onun “dünyanın en tatlı sürprizi” olarak hatırladığı anısında yer alan “Mi Bemol Majör Serenadı” seslendirilecek. Ardından Çek, Klasik Batı Müziği bestecisi, keman ve org virtüözü olan Antonin Dvorak’ın müzik kariyerinin en üretken döneminde, sadece iki haftada bestelediği, şiirsel güzellikteki “Yaylı Çalgılar Serenadı” dinleyenlerle olacak.

Program:

· Wolfgang Amadeus Mozart, “Üflemeli Serenat, K 375 Mi Bemol Majör”

· Antonin Dvorak, "Yaylı Serenat Op:22”