Vakıf Katılım web
Magazin 22.11.2019 11:33

'Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz' 

Tarihin en eski zamanlarından bu yana birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, günümüzde kültürel izleri ve gastronomi çeşitliliğiyle en çok tercih edilen seyahat noktalarından biri olan Gaziantep, Pervin Ersoy tarafından düzenlenen 'QNB Finansbank'la Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz' projesine ev sahipliği yaptı.
'Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz' 

Türkiye’nin tanıtımı ve iç turizme verilen önemin arttırılmasını hedefleyen Pervin Ersoy ‘QNB Finansbank’la Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ projesi kapsamında Gaziantep’e özel bir seyahat düzenledi. Rotahane ve projenin iş ortağı Sacred7 Travel tarafından gerçekleştirilen seyahate müzik ve oyunculuk dünyasından ünlü isimler de eşlik ederek projeye destek verdi. Alişan, Sinan Tuzcu, Faruk Lök gibi ünlüler de Gaziantep turuna renk kattı. Tur, Saffet Emre Tonguç’un özel anlatımıyla gerçekleşti.

Fırat Nehri kenarında ve 20 bin dönümlük arazi üzerine kurulmuş Zeugma/Belkıs Antik Kenti’nden çıkartılan eserlerin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi, büyüleyici ortamıyla Gaziantep’e ayak basar basmaz tüm ziyaretçileri etkiledi. Tek başına bile Gaziantep’e pek çok yerli ve yabancı turistin ziyaret etme nedeni olan müzedeki ünlü Çingene Kız mozaiği herkes tarafından ilgi gördü.

Şehrin merkezinde ve geçmişten günümüze varlığını koruyan Gaziantep Kalesi seyahat severleri tarihsel bir yolculuğa çıkardı. Bölgenin yaşam tarzını en güzel anlatan Kale Mahallesi ile bakırcılar, yemeniciler ve baharatçıların yer aldığı çarşıları dolaşmak, Antep’in havasını hissetmek isteyen ziyaretçilere yerelliği yaşama imkanı sundu.

Gaziantep’e yakınlığıyla bilinen Şanlıurfa’ya bağlı Halfeti ilçesi de tur katılımcılarının ziyaret ettiği yerler arasındaydı. Mağaraları, efsaneleri ile sular altında kalmış Halfeti’yi özel tekne ile gezen tüm katılımcılar bu masal diyara hayran kaldı.

Gurme lezzetleri ile ünlü Gaziantep’teki gastronomi duraklarından biri de Mutfak Sanatları Merkezi oldu. İki gün boyunca Gaziantep’in yöresel mutfağını farklı mekanlarda keşfeden, lezzet duraklarına uğrayan Gaziantep ekibi, 1653’ten beri hizmet veren Tahmis Kahvesi gibi şehrin ünlü yeme-içme mekanlarını da ziyaret etti.

Pervin Ersoy ‘QNB Finansbank’la Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ projesiyle keşfettikleri Gaziantep’in, yerli turistin sonbaharda gidebileceği en güzel rotalardan biri olduğunu söyleyerek, “Gaziantep hala keşfedilmemiş değerleri ve her gördüğünüzde size farklı bir hikaye anlatan yerel dokusu ile bizi ağırladı” diye konuştu.