İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Head&Shoulders, "Zorbalığı Kafandan At" Projesiyle Yüz Binlerce Gence Özgüven Sağlıyor

Head&Shoulders, "Zorbalığı Kafandan At" Projesiyle Yüz Binlerce Gence Özgüven Sağlıyor

Head&Shoulders, Dünya Okul Zorbalığı ile Mücadele Günü kapsamında 29 Şubat günü Feriye'de influencer anneler, uzmanlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Okunma Süresi: 4 dk

Dünyanın bir numaralı kepek şampuanı* Head&Shoulders, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Prof. Dr. Selçuk Şirin ile iş birliği yaparak hayata geçirdiği ‘#zorbalığıkafandanat’ sosyal sorumluluk projesiyle, akran zorbalığı konusunda farkındalık sağlamaya devam ediyor. Head&Shoulders, Feriye’de gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında Münhan Çınar, Melek Hayta, Sezen Ketenci ve Duygu Batum gibi isimleri ağırlarken influencer anneler, uzmanlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. P&G Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya Saç Bakım Kategorisi Marka ve İletişim Müdürü Baturay Şahin ve Toplum Gönüllüler Vakfı (TOG) Projeler Yöneticisi Çiğdem Güler ‘Zorbalığı Kafandan At’ projesi ile ilgili gelişmeleri aktarırken Pedagog Tansu Oskay akran zorbalığına dair önemli bilgiler paylaştı.

Saadet Algan’ın moderatörlüğünü üstlendiği toplantıda günümüz dünyasında çocukların maruz kaldığı en büyük problemlerden biri olan akran zorbalığının ne olduğu, çocuklarımızın bugününü ve geleceğini nasıl etkilediği, zorbalığın nasıl geliştiği, ebeveynlerin ve yetkililerin zorbalığa nasıl müdahale etmesi gerektiği gibi konular konuşuldu.

P&G Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya Saç Bakım Kategorisi Marka ve İletişim Müdürü Baturay Şahin #zorbalığıkafandan at projesi ile ilgili şunları söyledi;

“Çocuklarımız ve gençlerimizin gerek okulda gerekse sosyal hayatlarında belli kalıplardan etiketlenerek maruz kaldıkları akran zorbalığına karşı başlatılan Zorbalığı Kafandan At projesi ile zorbalığa ‘Dur!’ demek artık hepimizin görevi. Projemizle; çocuklarımızın ve gençlerimizin, bugününü ve geleceğini derinden etkileyen bu problem hakkında farkındalık yaratmaya ve soruna çözüm üretmeyi misyon edindik.”

Toplum Gönüllüleri Vakfı Projeler Yöneticisi Çiğdem Güler: “Uyguladığımız atölyelerle öğrencilerin yalnız olmadıklarını fark etmelerini sağlamayı amaçladık.”

“Toplum Gönüllüleri Vakfı Projeler Yöneticisi Çiğdem Güler konuşmasında “Akran zorbalığı ile mücadelede; öğretmenlerin, okul yetkililerinin, okul çalışanlarının, ebeveynlerin ve öğrencilerin mutlaka birlikte hareket etmesi gerektiğini gördük. Bu şiddet türüne karşı hep birlikte harekete geçmemiz gerekiyor.

Uyguladığımız atölyelerden sonra öğrencilerin yalnız olmadıklarını fark etmelerini sağlamayı amaçladık. Bu şiddet türüne karşı hep birlikte mücadele edersek, barışçıl bir sınıf ve okul ortamı yaratabileceğimizi anlattık. Gençlerle birlikte eğitimin son aşamasında hazırlanan ’Zorbalığa Karşı Ortak Kurallar Belgesi’, öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle sahiplendi ve Toplum Gönüllüsü gençler okullardan ayrıldıktan sonra da okullarda devam edecek bir hareket başlatıldı” dedi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı okul eğitimleri şubat ayında başladı

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) #zorbalığıkafandanat sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul’da belirlenen okullarda eğitimlere başladı. Projenin devamında Ankara ve İzmir’de de eğitim verecek Toplum Gönüllüsü gençler, proje ile çocuk ve gençlerin yaşamlarını derinden etkileyen akran zorbalığı problemine çözüm üreten projenin saha eğitimlerini üstleniyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Head&Shoulders’la hayata geçirdiği ‘#zorbalığıkafandanat’ sosyal sorumluluk projesiyle, akran zorbalığı konusunda farkındalık sağlıyor.

Pedagog Tansu Oskay, çocukların zorbalığa uğradığını nasıl anlayabileceğimizi şu şekilde açıkladı;

“Gençler akran zorbalığı yaşadığı yere gitmek istemez. Bu okula gitmek, arkadaşlarıyla buluşmak, antrenmana gitmek istememesi durumlarının ileri düzeyde artması şeklinde kendini gösterebilir. Zorbalık yaşayan çocuk odasına kapanabilir, sohbet etmeye çalıştığınızda kendi kabuğuna çekilebilir. Eğer bu durum sosyal medyada veya mesajlaşmalarla yaşıyorsa elektronik cihazlarını ebeveynlerinden uzak tutmak isteyebilir. Bu gibi ip uçları çocukların anlatmak istemediği bir şeyler olduğunu akla getirmelidir.

Böyle bir durumda çocukların ve gençlerin açılmalarını sağlamak için dikkatli olmak gerekir. Ebeveynlerinin özelini paylaşabileceği sırdaşları olduğunu hissetmeli. Bu rahatlık çocuğun sevebileceği aktiviteleri birlikte yaparak sağlanabilir, çocuğun ebeveynlere açılma şansını artırır. Zorbalık durumu konuşulduktan sonra bu sır çocuğun izni dışında kimseyle paylaşılmamalı ve kurulan güven bağı sarsılmamalı. Çocukla profesyonel yardım alma konusu onu rahatsız etmeyecek bir şekilde tekrar tekrar konuşulmalı.”


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *