Türkiye - Gündem 13.12.2016 13:58

HDP takvimde PKK'lı teröristleri kullanmış

Manisa'da, HDP il ve ilçe binalarında yapılan aramada, PKK'lı teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı HDP takvimi ele geçirildi.
HDP takvimde PKK'lı teröristleri kullanmış

Manisa ve ilçelerinde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe binalarında, PKK'lı teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı HDP takvimi, örgüt elebaşısının posterleri, sözde terör örgütünün simgelerinin yer aldığı bez parçaları ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında, HDP Manisa il ve ilçe teşkilatlarında arama yapıldı.

Parti binaları çevresinde güvenlik önlemi alan polis, kapalı olan teşkilat binalarını mahkeme kararıyla çilingirle açtırdı.

Terörist fotoğraflarının yer aldığı HDP takvimi

HDP Manisa İl Başkanlığında yapılan aramada, üzerinde PKK'lı teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı takvim, terör örgütü elebaşısının posterleri, terör örgütünün sözde simgelerinin yer aldığı bez parçaları, aralarında dergilerin de yer aldığı örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Partideki bilgisayar belleklerine de incelenmek üzere el konuldu.

Terör örgütü PKK üyesi 40 terörist ile terör örgütü elebaşının fotoğraflarının bulunduğu 2015 yılı takviminde, HDP parti amblemi ile "HDP Yunusemre İlçe Teşkilatı" ibaresinin yer alması dikkatleri çekti.

Ele geçirilen takvim ve diğer dokümanların, terörle bağı olmadığını savunan HDP'nin terör örgütü PKK ile ortaklığını gösteren bir bulgu olarak değerlendirileceği bildirildi.