Röportaj 24.03.2019 03:00

Hayata Allah Aşkı İle Bağlı Bir Yazar

Moda dünyasından yazarlığa uzanan bir yol. 20 yıldır tasavvuf ve felsefe konularında araştırmalarını sürdüren yazar Aslı Pekçetin'in ilk kitabı 'Esmaların Mucize Sırları' kitabı yaşamınıza kılavuz olacak bir nitelikte. Aslı Pekçetin ile hem son kitabı hemde yaşamına dair keyifli bir şekilde sohbet ettik.
Hayata Allah Aşkı İle Bağlı Bir Yazar

Berk MÜHÜRDAROĞLU

Moda dünyasından yazarlığa uzanan bir yol.  20 yıldır tasavvuf ve felsefe konularında araştırmalarını sürdüren yazar Aslı Pekçetin’in ilk kitabı ‘Esmaların Mucize Sırları’ kitabı yaşamınıza kılavuz olacak bir nitelikte. Aslı Pekçetin ile hem son kitabı hemde yaşamına dair keyifli bir şekilde sohbet ettik.

Sizi geçmiş yıllara döndürmek istiyoruz. Bize çocukluğunuzu ve aile yapınızı anlatır mısınız? 

Ailemle ve çocukluğumla ilgili birşeyler anlatmaya kalksam sayfalar yetmez ve günler sürer :) Ama size şunu söyleyebilirim bir çocuk olsam hayal etsem bir aile ve çocukluk bu kadar mükemmelini bu kadar coşkulusunu, bu kadar özel ve özel olduğumu hissettiren bir aileye hayallerimde bile sahip olamazdım. Cenab-ı Hak bana  Lutfuy’la  Kerem-i ile muamele etmiş Mevlama şükürler olsun Hamd-u Sena’lar  olsun böyle bir ailenin parçası olabilmişim.

Anne ve babanızla olan ilişkileriniz nasıldı? 

Hayallerimin ötesinde sevgi ve saygı özel ve özel olduğumu hissettiren, bugün Aslı Pekçetin olmamın temellerini oluşturan, değerlerim ve eğitimlerimde benim baş öğretmenlerim olan anne ve babama ne kadar teşekkür etsem az. Minnettarım.

Eğitim hayatınızdan bahsedebilir misiniz? 

İtalya’da NABA Nuova Accademia di Belle Arti Milano’da moda tasarım üzerine ve DOM Domus Academy’de Moda&Marka işletmesi üzerine master yaparak tamamladım.

Moda tasarım alanına girişinizden ve bu alandaki mesleki kariyer yolculuğunuzdan bahsedebilir misiniz? 

Eğitimlerimi tamamlarken karar verdim Moda ve perakende üzerine danışmaklık vermek istiyordum. Çünkü birçok şirket Tekstil yapıyor, üretiyor, satıyor ama bu bir ezber gibi yaptım ürettim ve sattım gibiydi. Kısacası Moda Marka İşletmesi masterı yaptım, eğitim aldım dediğimde sadece yüzüme baktıkları ifadeyi değiştirmek istiyordum. Bunu da kendi adıma başardığımı düşünüyorum.Birçok firmaya Perakende Moda Marka Danışmanlğı hizmeti verdim. 2012 yılında kendi markamı kurdum. Aslı Pekçetin markasını bu marka bir Tasarım markası olarak 2013 yılında Paris’te katıldığım bir fuarda kendini ispat etti şu an bu tasarım markası Siyah rüzgarını 11 Ülke’de estiriyor. Şükürler olsun.

Tasavvufun ilgi alanınıza girmesi nasıl gerçekleşti? 

Tasavvuf içerisinde doğdum demek çok yanlış olmaz ailemden aldığım her eğitim görgü, adap, edep, usül, erkan her şey tasavvuf ahlakı ve felsefesi üzerinde, yolunda olduğu için doğdumda bu YOL’ a doğdum hala YOL’dayım sonradan ilgi alanıma girmedi aslında.

YOL’DA OLMAK

Ne gibi eğitimler aldınız? 

n İlk eğitimlerimi söylediğim gibi ailemden daha sonra zaman geçtikçe ilerledikçe birçok değerli hocamlarımdan Tasavvuf Allah Kainat ve insan Fususu’l Hikem Tasavvuf ve Felsefe, Mesnev-i Şerif okumalar, Tasavvuf ve Psikolojik yaklaşımlar, Esmaül-hüsna çalışmaları üzerine eğitimler aldım ve almaya devam ediyorum. Ayrıca İslam astrolojisi marifetname üzerine araştırmalar yapıyorum; Reiki, Renk terapisi KROMOTERAPİ, NLP, Vedik astroloji, Çin astrolojisi, eğitimlerini aldım ve çalışmalar yapıyorum.

Esmaların Mucize Sırları kitabını yazmaya nasıl karar verdiniz? 

Aslına bakarsanız yazmak bir karardan çok paylaşmaya karar vermek gibi oldu bu aşamada, şöyle ki Tasarımcılık benim eğitimini aldığım üzerine uzun yıllar kariyer inşa ettiğim bir alan. Yazarlık ise ki henüz bu sıfatı layıkıyla taşımak için yolun başında olduğumu düşünüyorum.Yep yeni bir deneyim yol benim için bizler yaradılışımız itibariyle farklı katmanlardan oluşan mahluklarız.Tasarımcı Aslı Pekçetin ile yazar Aslı Pekçetin temelde aynı kişiler.Tasavvuf yolculuğum bana öyle güzel kapılar açtı ki şimdi paylaşma vaktidir  diyerek Her şeyin tüm kainat’ın alfabesi olan Esma-ül hüsnalar Allah’ın en güzel isimleri ile bu kitabı bir de benden benim enerjimden insanlara ulaştırmak istedim. 

ALLAH -ALLAH VE ALLAH 

Esmaların Muzice Sırları insanlığı terbiye edici etkisi var mı? 

Biz insan olarak mucizelerle doluyken Allah’ın isimlerinin mucize bahşetmemesi nasıl düşünülür. Evrendeki her yaratılan gibi bizde aslında enerjiyiz. Varoluşumuzla, öfke ve sevinçlerimizle, yaşadığımız tüm deneyimlerimizde bir titreşim yayıyoruz. Esmaların da kendine özgü enerjileri var ve bizler bu enerjilerden yararlanabiliriz hayatımızın bir parçası yapabiliriz, bütünün ve bizim en yüksek hayrına olacak şekilde deneyimleyebiliriz. Bu deneyim elbette ki bir mucize ama asla sır değil. Asıl olan sadece bir kitap var ve ben naçizane işte o öğretileri nasıl hayatımızın içine daha fazla dahil edebiliriz onun için çalışıyorum. Umarım bir etkisi olur.

Kitabınız insanlığa yol göstericisi ışık tutan bir hali var. Bu yolculuk kitapta nasıl sıralanıyor? 

Kitabımda Allah’ın 99 ismi anlamları ile birlikte yer alıyor. Ayrıca hangi Esma ne için okunmalıdır, kaç defa zikredilmelidir.Özel durumlarda arzu ve tövbelerimize göre hangi esmaları çalışmalıyız sorularının yanıtları kitabımda mevcut. Yine 52 haftalık çok özel bir çalışma Kur’an ayetlerinden oluşan çalışma tüm şifreleriyle birlikte kitabımda yer alıyor.Kişilerin burçlarına göre esmaları ve yanı sıra kişisel gelişimleriyle ilgili önermeler de yine ilk kitabımda yer alıyor.

Aslı Pekçetin’in Yazarlığı Esmaların Mucize Sırları kitabıyla sınırlı kalmayacak diye tahmin ediyorum. Yeni kitap çalışmalarınız olacak mı? 

Söylediğiniz gibi ilk kitabım yakın bir süre önce takipçilerimle buluştu, lakin ben çoktan ikinci kitabımın sonuna geldim bile. Esmaların mucize sırları, bundan sonra anlatacaklarımın alfabesidir. Uzmanlaştığım konu bir derya ve benim Aslı Pekçetin yorumuyla kuracağım daha çok cümlem var.

Bir kitabı yazmaya nasıl karar veriyorsunuz aşamalarını anlatabilir misiniz? 

Bu benim ilk kitabım daha önce dergi ve köşe yazılarım olmuştu, ilk kitabıma hazırlanma sürecim okuduklarımı aldığım eğitimleri çok kuvvetli bir şekilde aktarma paylaşma isteğinden oluştu ikinci kitabımı yazarken ise yoğun bir araştırma süreci geçirdim aslında yazmak çok meşakatli bir süreç durmadan okuduğum kitapları aldığım notları bir araya getirerek geçirdiğim bir süreç.Belki roman yazmış olsaydım o zaman karakter ve hayal gücüm üzerinde yoğunlaşırdım o da ayrı bir şey ben araştırma, felsefe, enerji ve psikoloji üzerine yoğunlaştığım için uzun bir okuma ve araştırma gerektiriyor.

Kendinizi kategorilendirmek isterseniz hangi tür kitapların yazarı olarak anılmak istiyorsunuz? 

Araştıma, Tasavvuf Felsefesi, Tasavvuf ve Kuantum, Psikoloji. 

Aslı Pekçetin bir gününü nasıl yaşar? 

Aslı Pekçetin her gün güne Allah diye uyananlardan ve bugün günlerden nedir? sorusuna bugün günlerden en güzel gün diye cevaplayanlardanım:) Büyük plan içerisinde büyük teslimiyet içerisinde geceyi yaşamayı çok seven şafak vaktin sonra uyuyabilen ama en güzel günü kaçırmamak için az uyuyan biraz fazla uyusa kendine kızan çok okumak çok öğrenmek çok sevmek, paylaşmak, çok çalışmak, hayal kurmak için koşturan bir şekilde yaşar.

Aile yaşamınızdan bahsedebilir misiniz? 

Aile, iş ve çocuklar hayat dediğiniz şey aslında parçalara, bölümlere, kutulara ayırabileceğimiz bir şey değil. Siz hayatınızı olabilecek en iyi haliyle yaşarsınız ve diğer tüm kişi ve modeller bunun içinde yolunu bulur. Ben bir anne, bir eş, bir tasarımcı, bir yazar, bir düşünür ve aynı zamanda bir hiçim beni ben yapan tüm bu kişi ve uğraşlar arasında inançlı özgür bir kadınım. Hayat bana kendimi tanıma ve öyle yaşama lüksünü verdi. Sosyal hayatın öğreti ve hengamesine takılmadan kendimce kurduğum döngünün içinde yaşıyorum.

En sevdiğiniz Yemek

Güzel yunan usulü bir musakka’ya hayır diyemem aslında patlıcan’a bir düşkünlüğüm var sanırım Mor kraliçem derim hep beni çok heyecanlandırır.

En sevmediğiniz Yemek

Tüm yemekleri severim hiç ayrım yapmam ama az yemek yiyenlerdenim :)

En sevdiğiniz Renk

Siyah ve siyah en sevdiğimden öte Siyah benim için ‘’The Black Is Not Just A Randoom Color For Me’’

En sevmediğiniz Renk 

 Tüm renkleri severim, hatta renklerle ilgili çalışmalar yapıyorum renk terapisi kromoterapi ile ilgileniyorum çalışmalar yapıyorum. Renklerin enerjisi ve tedavi yöntemleri renk analizleri üzerine aslında sadece siyah giyinen bir kişi olarak renklerle iç içeyim.

En olmazsa olmazınız

Paylaşmak, hayal etmek ve cesaret

En tahammül edemeğiniz durumlar

Tahammül de bir sınavdır hayatta tekamül ve tefekkür sabır ve sukünet ile düşünüldüğünde her şey bizim ve bütünün hayrına işler ve tahammül haddimiz genişler tahammül edemediğimiz herşeyin üzerine düşünelim derim. 

En sevdiğiniz dünya ülkesi ve şehri 

n İtalya benim için çok özel bir ülke en keyifli  olduğum ülkerin başında gelir. Buna orada bir süre yaşamış okumuş ve çalışmış olmam etkendir. Milano en çok zamanımın geçtiği şehir ama hiçbir şehrinden vazgeçemem italya ‘nın. Ayrıca Londra ‘da gönlümün diğer yarısını kaplar. 

En sevğiniz İstanbul semti 

İstanbul eşsiz bir yer eşsiz bir güzellik Anadolu Yakası’nda yaşıyorum. Bağdat caddesin’den ve Nişantaşın’dan vazgeçemem.