Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 27.05.2020 13:05

Havalimanlarına 'uçulabilir sertifikası' için çalışmalara başlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu tarafından duyurulan Kovid-19'la mücadelede normalleşme süreci kapsamında havalimanlarına "uçulabilir sertifikası" verilmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uzmanları sahada çalışacak.
Havalimanlarına 'uçulabilir sertifikası' için çalışmalara başlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından duyurulan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında normalleşme sürecinde havalimanlarına verilecek "uçulabilir sertifikası" için çalışmalara başlandı.

Karaismailoğlu, Çin'de başlayan ve dünyada salgın haline gelen Kovid-19'a ilişkin normalleşme adımları çerçevesinde, Bakanlık olarak havalimanlarına ilişkin başlatılan "sertifikasyon programı" kapsamında tüm havalimanlarının tekrar düzenleneceğini duyurmuştu.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun öngörüleri doğrultusunda hazırlanan program kapsamında, normalleşme sürecinde havalimanlarına "uçulabilir sertifikası" verilmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) çalışmalar başlatıldı. SHGM uzmanları, söz konusu program kapsamında sahada çalışacak.

Şartları karşılayan havalimanlarına sertifika verilecek
Bu çerçevede bilgilendirme ve denetimler yapılacak, şartları karşılayan havalimanlarına sertifika verilecek. Söz konusu sertifika, muhatap ülke ve hava yollarıyla da paylaşılacak. Böylece havalimanlarında Kovid-19 salgınına karşı tüm tedbirlerin alındığı belgelenecek.

Bakan Karaismailoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, salgın ihtimallerine karşı gereken tedbirleri bütüncül olarak alan ilk ülkenin Türkiye olacağını belirterek, "Ülkemizde bayramdan sonra başlaması planlanan iç hat uçuşların daha güvenli yapılması imkanı oluşturuldu. Dış hat uçuşlarla ilgili uluslararası kuruluşlar ve muhatap ülkelerle görüşmeler sürdürülmektedir. Bu görüşmeler sonucunda, dış hat uçuşlarının da emniyetli şekilde başlaması planlanmaktadır." ifadelerini kullanmıştı.