Tekirdağ 21.09.2020 18:41

Halk bahçesine başlandı

Tekirdağ'ın Ergene ilçesi Ulaş Mahallesine kazandırılacak olan Ulaş Halk Bahçesi Projesinin yapım işine başlandı.
Halk bahçesine başlandı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Ulaş Mahallesine kazandırılacak olan Ulaş Halk Bahçesi Projesinin yapım işine başlandı. Projenin başlama müjdesini Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel verdi. Bin 137 metrekare alana sahip Halk Bahçesinin yılsonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Güvenlik duvarı çekildi

Göreve geldiği ilk yıldan itibaren Ergene’ye yeni park ve yeşil alanlar kazandıran Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel şimdi de Ulaş Mahallesi’ne yeni bir park kazandıracaklarını belirtti.

Başkan Yüksel, “Ulaş Mahallemizde bulunan Çınar 4. 5. ve 6. Sokaklar arasında kalan bin 150 metrekare park alanında Ulaş Halk Bahçesi Projemiz başladı. Ekiplerimiz öncelikle güvenliğin sağlanabilmesi için 140 metre uzunluğunda perde duvar yapacaklar ve üzerine panel çit monte edecekler. Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı tamamlayıp bu güzel parkımızı Ulaş mahallemizde bulunan halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

5 farklı türden ağaç dikilecek

Hangi mahallelere neler taahhüt ettiyse bir bir hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Yüksel, “Ulaş Halk Bahçesi projesi bin 137 metrekare alana sahip olacak. Projenin içinde 555 metrekare yeşil alan, 300 metrekare sert zemini, 220 metrekare oyun alanı, büfe, Çay Ocağı, 2 adet tuvalet, 8 adet kamelya, 6 adet oturma bankı, çöp kovaları, uçak model oyun gurubu, 3 adet 2’li salıncak, 2 tahterevalli, helikopter ve araba model zıpzıp ve 7 adet spor aleti, 5 farklı türde toplam 65 ağaç 600 adet çalı gurubu, otomatik sulama sistemi, güvenliğin sağlanabilmesi için alan sınırları panel çit ile çevrilecek, 3 adet çift projektörlü aydınlatma ve alan içerisinde kamera sistemi olacak” diye konuştu.