Halkbank web
Ekonomi 16.03.2017 16:19

Halı sektörünün 3 önemli markası hız kesmiyor

Halı sektörünün 3 önemli markası hız kesmiyor

Royal Halı, Atlas Halı ve Pierre Cardin Halı’nın Yeni Sezon  Koleksiyonları Kıbrıs’ta Tanıtıldı…

Yeni yapılanmasının ardından Naksan Holding, bünyesinde bulunan Royal Halı, Atlas Halı ve Pierre Cardin Halı’nın 2017 yılı yeni ürün ve kreasyonları Kıbrıs’ta tanıtıldı. Royal Halı, Atlas Halı ve Pierre Cardin Halı’ya kayyım olarak atanan   TMSF’nin (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) denetim ve yönetiminde üretimine hız kesmeden devam ediyor. 

Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör Mahmut Birlik yeni ürünlerin tanıtımı için gerçekleşen bayi toplantısında yaptığı konuşmada TMSF tarafından 2016 yılının temmuz ayında kayyım olarak atanarak göreve geldiklerini ve bu süreçte holding içinde yeni bir yapılanma için çalışmalara başladıklarını belirtti. Naksan Holding’in yaklaşık olarak 4 bin çalışanı ile Türkiye’nin en büyük gruplarından biri olarak milli bir değer taşıdığına dikkat çeken Birlik “Grup markalarının geçmişte yenilikleriyle, teknolojisiyle, tasarımıyla, pazarlama ve bayii ağıyla seçkin bir yeri vardı. Bu seçkin yapıyı korumak ve daha ileri taşımak bizim asli göreviz olacaktır. Önümüzde ki günler Royal, Atlas ve Pierre Cardin Halı ile diğer markalarımızın öncü kimlikleriyle sektörlerinde yeniden şahlanışına tanıklık edeceğiz” dedi. 

roy

Royal Halı’nın iplik üretimi de dahil olmak üzere üretiminin yüzde 55’ini ihraç ettiğini dile getiren Birlik “Royal BCF iplik bölümümüz bizim ciromuzun yüzde 50’sini oluşturuyor. Bu çok büyük bir oran. İplik üretiminin yüzde 96’sı ihraç ediliyor. Buradaki ekonomik potansiyelin büyüklüğü, şirketin büyüklüğü hakkında en büyük göstergelerden biridir. Bu üretim kapasitesini artırıp, yeni pazarlar bularak ülke ekonomisine katkı yapmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Olumsuzluk sürecinde güven problemi yaşayıp giden çalışanlarının oluşan istikrarla birlikte tekrar kendileriyle çalışmayı istediklerini kaydeden Birlik, çalışanlara kayyum süresi öncesi mağduriyetlerini de dikkate alarak yeni yılda önemli oranda zam yaptıklarını da dile getirdi.

Naksan Holding’in bünyesinde yer alan şirketler ile birlikte satılacağı yönünde spekülasyonların yapıldığını da söyleyen Birlik, “En son irade ile firmalarımız üretimlerine hız kesmeden devam edecek. Devletimiz buraları ayakta tutmaya ve  ekonomik zinciri devam ettirmeye kararlı. Bu ekonomik dengeyi bozacak herhangi olumsuz bir durum bütün piyasayı etkiler. Biz ülke olarak geçmişte belirli tecrübelerden geçtik.  Ekonomik dolaşım zincirindeki bir halkanın kopmasına izin verilmeyecektir. Bizler de bu bayrağı başarıyla taşımaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

roy2

Naksan Holding, Royal Halı, Atlas ve Pierre Cardin markalarıyla Türkiye’nin sektöründeki en büyük markası olduğunu kaydederek “8 aylık dönem içinde bize güvenenlerin güvenini boşa çıkarmadık. Olmaz denilenleri yaptık.  Aşılmaz denilenleri aştık. Bugün sektörümüzde önemli bir yerdeyiz. Ekip ve ekipmanımızla biz dimdik ayaktayız ve yarını çok daha aydınlık görüyoruz” açıklamasında bulundu. 

“Hedefimiz üst segmentte dünya pazarları”

Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Atılgan ise 3 markanın yaklaşık 1.300 satış noktası bulunduğunu hatırlatarak “İç pazarın yanı sıra üretimimizin yüzde 20’si ihraç ediliyor. Gaziantep, halı sektöründe dünya markası olmuş bir ilimiz. Geçen yılın rakamlarına baktığımızda parça halıda dünya pazarının yüzde 52’si Gaziantep’te üretilmiş. Türkiye’deki toplam üretimin de yüzde 96’sı Gaziantep’te gerçekleşmiş. Dünyada Çin, Belçika gibi rakiplerimiz var ama parça halıda biz öndeyiz. Üretimimiz üst segment, bu nedenle kaliteyi isteyen, kaliteli ürünlerin yer bulacağı Avrupa, ABD gibi pazarları hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni Koleksiyonlar İlgi Çekti

Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bayi toplantısında; Royal Halı’nın yeni Beyoğlu ve Üsküdar koleksiyonu, Atlas Halı’nın Nim ve Liva koleksiyonu ve Pierre Cardin Halı’nın ise Afghan ve Voyage koleksiyonları büyük ilgi gördü.  Royal Halı’nın Üsküdar ve Pierre Cardin Halı’nın Afghan serileri el halısına benzer özellikleriyle dikkat çekerken, bu serilerin üretiminde el boyaması yapıldı. Bu iki seride ayrıca Türkiye’de ilk kez olarak çift renkli saçak da kullanıldı. 

Halı sektöründe yine bir ilk olarak başlatılan ve bir süre ara verilen SigortHalı hizmeti de yeniden başlatılıyor. Atlas Halı, Royal Halı ve Pierre Cardin Halı ürünleri; çıkmayan leke, yırtılma, kesilme, yanma, su baskını ve hırsızlık gibi garanti kapsamı dışında kalan ve kullanıcı hatalarını içeren durumlara karşı 2 yıllık garantinin yanı sıra, kullanıcı hatalarına karşı da 1 yıllığına sigortalanacak. Sigorta kapsamında halılar aynı ebat ve aynı desende bir yenisi ile hiçbir ücret talep edilmeden değiştirilecek.