Türkiye - Gündem 17.03.2016 11:38

Güvenpark'taki saldırıyı da 'TAK' üstlendi

Ankara'da 13 Mart Pazar akşamı düzenlenen ve 35 sivilin hayatını kaybettiği terör saldırısını TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli örgüt üstlendi. TAK, 19 Şubat'taki Ankara saldırısını da üstlenmişti. YENİBİRLİK - Örgütün…
Güvenpark'taki saldırıyı da 'TAK' üstlendi

Ankara'da 13 Mart Pazar akşamı düzenlenen ve 35 sivilin hayatını kaybettiği terör saldırısını TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli örgüt üstlendi. TAK, 19 Şubat'taki Ankara saldırısını da üstlenmişti.

YENİBİRLİK - Örgütün internet sitesinde yer alan açıklamada, kanlı saldırının failinin Seher Çağla Demir olduğu da belirtildi. TAK daha önce 19 Şubat'taki Ankara saldırısı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na düzenlenen havan topu saldırılarını da üstlenerek gündeme gelmişti.

ABD'NİN TERÖR LİSTESİNDE

Kanlı örgüt TAK geçtiğimiz yıllarda da Ankara'da kanlı eylemler gerçekleştirmişti. Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen saldırıda, 3 kişi ölmüş 34 kişi yaralanmıştı. Ankara'daki terör eylemini üstlenen TAK, ABD'nin terör örgütleri listesinde yer alıyor. TAK, Türkiye'de daha çok metropollerde ve turistik bölgelerde düzenlediği terör saldırılarıyla adını duyurdu.