Seyahat - Turizm Kaynak: (İHA) 04.04.2017 09:58 Güncelleme: 04.04.2017 11:00

Gün batımını 1 milyon kişi izledi

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'daki Kızılçukur Vadisinde gün batımını 2016 yılında 1 milyon yerli ve yabancı turistin izlediği bildirildi. Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Kızılçukur Vadisi, dünyada ve Türkiye'de gün batımının en iyi izlenebildiği mekanlar arasında gösteriliyor...
Gün batımını 1 milyon kişi izledi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’daki Kızılçukur Vadisinde gün batımını 2016 yılında 1 milyon yerli ve yabancı turistin izlediği bildirildi.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Kızılçukur Vadisi, dünyada ve Türkiye’de gün batımının en iyi izlenebildiği mekanlar arasında gösteriliyor. Gün batımı sırasında çoğunlukla kızıla, kimi zaman da yeşil renge dönüşen peri bacaları ile süslü vadi turistleri büyülüyor. Güneşin son ışıklarını izleyebilmek için Kızılçukur Vadisine gelen turistler, batan güneşle birlikte bol bol hatıra fotoğrafları çektiriyor.

Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, dünyada güneşin batışının en güzel yeri arasında Kızılçukur Vadisinin olduğunu ifade ederken, gün batımını 2016 yılında 1 milyon yerli ve yabancı turistin izlediğini söyledi. Genç, “Kızılçukur vadisinde gün batımı izlemek isteyen turistlerin ilgisi oldukça fazla olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü Kapadokya’da eşsiz, benzersiz bir kızıl vadi eski dönemlerde Kapadokya bölgesini tarım ve bağcılık merkezi olan vadi, kilise ve şaraphanesi ile aynı zamanda önemli bir yaşam merkezi olduğunu da kanıtlar. Vadideki kayaların rengi akşam gün batımı ile birleşince eşsiz bir güzellik ortaya çıkar. Vadi dünyada gün sonunun en güzel yaşandığı noktalardan biridir ve güneşin en güzel battığı yerdir. 2016 yılında Kızılçukur vadisinde 1 milyon yerli ve yabancı turist gün batımını izledi. 2017 yılından da ümitliyiz. Umut ederim ki 2016 yılında yakaladığımız rakamı geçeceğiz. Yerli ve yabancı turistlerin Kapadokya bölgesini ziyarete geldiklerinde gün batımını izlemelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü güneşin en güzel battığı yer Kızılçukur vadisidir” diye konuştu.

Edirne’den geldiğini ifade eden Gizem Mutlu isimli turist ise Kapadokya bölgesine ilk defa geldiğini ve Kapadokya’da gün batımını izlemenin insanın ruhunu dinlendirdiğini söyledi.