Vakıf Katılım web
Ekonomi 24.11.2021 07:00 Güncelleme: 23.11.2021 16:21

Global Yatırım Holding'in kurumsal yönetim notu 9,14'e yükseldi

Global Yatırım Holding'in bir önceki yıl 9,12 olan kurumsal yönetim derecelendirme notu 9,14'e yükseldi. Not artışında en büyük etken, dört değerlendirme kriteri arasında yer alan 'Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık' bölümü oldu.
Global Yatırım Holding'in kurumsal yönetim notu 9,14'e yükseldi

Global Yatırım Holding’in bir önceki yıl 9,12 olan kurumsal yönetim derecelendirme notu 9,14’e yükseldi. Not artışında en büyük etken, dört değerlendirme kriteri arasında yer alan ‘Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık’ bölümü oldu.

Global Yatırım Holding’in (GYH) kurumsal yönetim ilkelerini uygulama alanında yaptığı sürekli iyileştirme çalışmaları, kurumsal yönetim derecelendirme notunda artış getirdi. Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri’nin hazırladığı Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu’nda, bir önceki yıl 9,12 olan GYH’nin kurumsal yönetim derecelendirme notu 9,14 olarak yukarı yönlü revize edildi.

Kurumsal yönetim derecelendirme notu, pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu kriterlerine göre 10 puan üzerinden belirleniyor. Not artışında özellikle “Kamuyu Aydınlatma & Şeffaflık” alanında kaydedilen iyileşmeler etkili oldu.

Kobirate, Global Yatırım Holding’in kurumsal yönetim derecelendirme notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, “Ülkemizde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan ve Ocak 2014 tarihinde revize edilen Kurumsal Yönetim İlkeleri baz alınarak yapılan değerlendirmeler sonucu 9,14'lük derecelendirme notu ile Global Yatırım Holding A.Ş.'nin Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim İlkelerine büyük ölçüde uyum sağladığı teyit edilmiştir” ifadesini kullandı.