Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 20.07.2017 17:32 Güncelleme: 20.07.2017 19:20

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında devir teslim töreni

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında devir teslim töreni yapıldı. Görevini Ahmet Eşref Fakıbaba'ya devreden eski Bakan Faruk Çelik, "Türkiye'nin gelecekte tarımda ve hayvancılıkta namerde muhtaç olmaması ve kendi kendine yeterli olması için çalışmalar yaptık, yeni kabinenin Türkiye'nin içinde bulunduğu zor süreci başarıyla atlatmasında üzerine düşen görevi yerine getireceğinden inancımız tamdır" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında devir teslim töreni
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında devir teslim töreni yapıldı. Görevini Ahmet Eşref Fakıbaba’ya devreden eski Bakan Faruk Çelik, "Türkiye’nin gelecekte tarımda ve hayvancılıkta namerde muhtaç olmaması ve kendi kendine yeterli olması için çalışmalar yaptık, yeni kabinenin Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreci başarıyla atlatmasında üzerine düşen görevi yerine getireceğinden inancımız tamdır" dedi.

Bakanlar Kurulu revizyonu kapsamında kabineye 6 yeni isim girdi. Bunlardan birisi de yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba oldu. Fakıbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında gerçekleştirilen devir teslim töreninde Görevi devraldı. Törende konuşan Faruk Çelik, 10 yılı bakanlık olmak üzere yaklaşık 18 yıldır bir parlamenter olarak, bu millete hizmet etmenin onurunu yaşadığını ifade ederek, "Bu imkanı bana bahşeden öncelikle Cenab-ı Hakk’a şükrediyorum, sonra da sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza, bizi bağrına basan Urfalı ve Bursalı seçmenlerimize ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Görevde bulunduğu 10 yıllık süreçte milletin kronik sorunlarına çözüm üreten, bir çok icraatı AK Parti Hükümetleri olarak gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, gerçekleştirilen çalışmalara kısaca değinerek şu şekilde sıraladı:

"Norm ve standart birliği sağlayan sosyal güvenlik reformu, herkesi sağlık şemsiyesi altına alan Genel Sağlık Sigortası, istihdam paketleri, 30 yıl çıkarılamayan Diyanet Teşkilat Yasası, Türkiye’nin ilk İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı, kamu görevlilerinin toplu sözleşmeye geçişi, 80 darbesinin kalıntıları olan Sendikalar Yasası’nda daha özgürlüğe açık bir mevzuat, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının kurulması, Türkiye’de ilk kez Alevi ve Roman vatandaşlarla gerçekleştirilen çalıştaylar, adeta toplumsal bir yara haline gelen Madımak Oteli’nin kamulaştırılması. Alevi erkanının ders kitaplarına girmesi gibi toplumun ihtiyacı olan problemleri hayata geçirmek üzere gerçekleştirilmiş hizmetler benim dönemime nasip oldu. Bakanlığa atandığım ilk günden itibaren bütün taraflarla diyalog halinde, Türkiye’nin gelecekte tarımda ve hayvancılıkta namerde muhtaç olmaması ve kendi kendine yeterli olması için de Milli Tarım Projesini başlattık. Tarımın ve hayvancılığın milliliğinden bazı kesimlerin öteden beri rahatsız olduğunu biliyoruz ama biz tarım ve hayvancılık konusunu populist ve politik yaklaşımlarla değil, gerçekçi politikalarla ele aldık. Toprakların korunması için de tarımsal sit alanları yaygın bir şekilde ilan edilmeye başlandı ve topraklarımızın kimyasallardan ayrılmasıyla ilgili çok yoğun çalışmalar başladı. Milli Tarım Projesiyle birlikte inanıyorum ki 3 yıllık gibi bir orta vaadede hayvancılık başta olmak üzere Türkiye kendi kendine yeter hale gelecektir. Bu projeleri hayata geçirirken bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum."

"BU BAYRAĞI KENDİSİNİN ÇOK DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞINA İNANIYORUM"

İslam dünyasında fitnenin kol gezdiği, Türkiye’nin kuşatılmak istendiği, FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin Türkiye’nin zaafa uğratılmasını beklediği, orta doğuda kültür birikimi ve sosyolojisiyle bağdaşmayan dizaynların yapılmak istendiği bir süreçten geçildiğini belirten Çelik, "Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki yeni kabinenin Türkiye’nin bu zor süreci başarıyla atlatmasında üzerine düşen görevi yerine getireceğine inancımız tamdır. Biz takım oyuncusu olarak bize orta sahada verilen görevi yapma gayreti içerisinde olduk ve bundan sonra da üzerimize düşen görev ne olursa onu yapma çabası içerisinde olacağız. Hangi rütbeyi taşırsak taşıyalım bizim için en asil rütbe bu millete hizmetkar olmaktır. Onur duyarak ve alnımın akıyla taşıdığım bakanlık bayrağını, bu asil millete ve kadim devlete hizmet etmenin rahatlığıyla, AK Parti’ye geçmesinde emeğim olan, kendisiyle çalışmaktan onur duyduğum Ahmet Eşref Fakıbaba’ya bugün devrediyorum. Bu bayrağı kendisinin çok daha yukarı taşıyacağına inanıyorum. Sayın Bakanımıza canı gönülden başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"BU BAYRAĞI ALIP TÜRKİYE İÇİN, ALLAH RIZASI İÇİN VE PARTİM İÇİN DAHA İLERİYE GÖTÜRECEĞİME İNANCIM SONSUZ"

Sözlerine ilk olarak Faruk Çelik’e teşekkür ederek başlayan Ahmet Eşref Fakıbaba, hem belediye başkanlığı hem de milletvekilliği döneminde kendisiyle çalışmanın bir gurur olduğunu ve kendisinden çok şey öğrendiğini ifade etti. Fakıbaba, "Bir bir nöbet değişikliği, Allah inşallah bana da bu nöbeti bir başkasına vermemi nasip eder. Bu bayrağı alıp, Türkiye için, Allah rızası için ve partim için daha ileriye götüreceğime inancım sonsuz. İnşallah hep beraber olacağız. Çünkü tek başına bu görevin altından kalkılması mümkün değil. İnşallah bürokrat arkadaşlarımla, STK’larla, basınımızla, esnafımızla, üretici ve tüketiciyle el ele vereceğiz. Biz bu işin üstesinden gelmek için ve Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, halkımıza layık olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Üreteceğiz, çalışacağız. Bir genel cerrahi uzmanı olarak yeni bir branşa başlıyorum ve inanıyorum ki bu yükün altından kalkacağız" diye konuştu.

Yeni Bakan Fakıbaba’nın konuşmasından sonra tekrar söz alan Çelik, "Sayın Bakanımızla şimdi ortak yönümüz çıktı, uzun yıllar birlikte insanlarla uğraştık, kaderde hayvanlarla uğraşmak da varmış" demesinin üzerine törende bulunanlar gülmeye başladı. Konuşmaların ardından Faruk Çelik yeni bakana çiçek takdim etti.