Kültür Sanat Kaynak: (İHA) 08.05.2017 13:50 Güncelleme: 08.05.2017 14:34

Genç kemancı Yale'den burs kazandı

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında keman eğitimi alan Emre Engin, Amerikan Yale Üniversitesinden doktora bursu kazandı.
Genç kemancı Yale'den burs kazandı
Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında keman eğitimi alan Emre Engin, Amerikan Yale Üniversitesinden doktora bursu kazandı.

2001 yılında Uludağ Üniversite’sinde eğitimine başlayan Emre Engin, Yale Üniversitesi Müzik Okulu’na tam burslu öğrenci olarak kabul aldı. Bir yıllık hazırlık sürecinden sonra Amerika’da 4 sene doktora eğitimi alacak Emre Engin, genç sanatçılara sevdikleri işi yapmalarını ve hayallerinin peşinden koşmalarını tavsiye etti. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında yarı zamanlı eğitim sonrası lisans eğitimini İngiltere Kraliyet Müzik Koleji’nde lisans eğitimini tamamlayan Engin, New York’ta yüksek lisans eğitimine devam etti. Akademik kariyerinin yanı sıra konserlere de katılan Engin, önümüzdeki 4 sene Yale Üniversitesi Müzik Okulunda Türkiye’yi temsil edecek.

Kabul aldığı üniversitenin çok saygın bir okul olduğunu dile getiren Engin, "Yale Müzik Okulu diğer fakülteleriyle birlikte oldukça prestijli bir eğitim sağlıyor. Buradaki bursum eğitim ve hayat destek bursundan oluşuyor" dedi. Genç sanatçı adaylarına sevdikleri işi yapmalarını tavsiye eden Engin, "Genç sanatçılar çok çalışsınlar. Sevdikleri işi yaptıklarına emin olsunlar. Ailelerin ve sevdiklerinin onlara olan desteğini her zaman hatırlasınlar" diye konuştu.

Engin’e Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında ilk derslerini veren Öğretim Görevlisi Özgür Özkök, "Emre Engin 2001 yılında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında benimle keman eğitimine başladı. O günden beri her zaman ilgili ve son derece istikrarlı bir şekilde eğitimine devam etti. Şimdi bu Yale’den aldığı kabul bizi çok gururlandırıyor" şeklinde konuştu.