Dünya Kaynak: (İHA) 13.02.2017 14:54 Güncelleme: 13.02.2017 15:02

Geert Wilders yine haddini aştı

Hollandalı ırkçı Özgürlükler Partisi (PVV) Başkanı Geert Wilders, genel seçimlerden zaferle çıkması halinde Kur'ân-ı Kerim'i yasaklayacağını ve camileri kapatacağını belirterek, bunu seçim bildirgesine de yazdıklarını söyledi. Hollanda NPO televizyonundan Rick Nieman'ın açıklamalarda bulunan Geert Wilders, İslamcılığın Nazi ideolojisinden daha tehlikeli olduğu iftirasında bulundu...
Geert Wilders yine haddini aştı

Hollandalı ırkçı Özgürlükler Partisi (PVV) Başkanı Geert Wilders, genel seçimlerden zaferle çıkması halinde Kur’ân-ı Kerim’i yasaklayacağını ve camileri kapatacağını belirterek, bunu seçim bildirgesine de yazdıklarını söyledi.

Hollanda NPO televizyonundan Rick Nieman’ın açıklamalarda bulunan Geert Wilders, İslamcılığın Nazi ideolojisinden daha tehlikeli olduğu iftirasında bulundu. Wilders, "Kavgam yasaksa Kur’ân da yasaklanmalı. Bilimsel incelemelerin Kavgam kitabının satışı nasıl yasaksa, Kur’ân da yasaklanmalıdır" diyen Geert Wilders, "Bunu nasıl yapacaksınız?" sorusuna , "Evlerden toplamayacağız. Piyasada satışını yasaklayacağız. Yasağımız sembolik olacak" diye cevap verdi.

2006 yılında kurulan PVV’nin parti tüzüğünde ilk maddenin "Hollanda’dan İslamı temizlemek" olduğunu hatırlatan Geert Wilders yine parti tüzüğünde; "İslam ülkelerinde mülteci kabul edilmemesi", "Açık yerlerde başörtülü gezmenin yasak edilmesi" ve "Hollanda’nın AB’den çıkarılması "gibi maddelerin olduğunu söyledi. Bu tüzükle Hollandalıların kendisine oy vererek meclise girdiğini söyleyen Geert Wilders, 15 Mart’ta yapılacak parlamento seçimlerinde oylarını artırarak Mecliste daha güçlü bir parti haline geleceklerini iddia etti.