Güncel - Yaşam 10.01.2017 22:55

Gaziantep Emniyeti önünde çatışma: 1 terörist öldürüldü

Gaziantep Emniyeti önünde çatışma: 1 terörist öldürüldü

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü hizmet binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına yönelik silahlı saldırıda bir saldırgan etkisiz hale getirildi, bir polis memuru hafif yaralandı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü hizmet binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasında silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırının ardından çıkan çatışma nedeniyle emniyet binasına, aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu takviye ekipler sevk edildi.

Çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın üzerinde patlayıcı olabileceği ihtimali üzerine Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma yaptı.

Emniyet Müdürlüğü civarındaki iş merkezleri ve binalarda polis ekiplerince yapılan aramalarda, Olay Yeri İnceleme ekipleri de şüpheli görünen bazı noktalardan parmak izleri aldı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından bölgede hayat normale döndü.

Çatışmayla ilgili Gaziantep Valiliğince yapılan açıklamada, saat 15.20 sularında İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saldırıya polis noktasında görevli polis memurlarımızca anında karşılık verilmiş ve saldırgan etkisiz hale getirilmiştir. Bu menfur saldırıda bir polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Hastanede tedavi altına alınan polis memurumuzun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yaralı polisimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Emniyet teşkilatımıza ve şehrimize geçmiş olsun. Emniyet birimlerimizce söz konusu saldırıya ilişkin gerekli inceleme ve araştırmalar başlatılmış olup gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi verilecektir."

YARALI POLİS MEMURU AMELİYATA ALINDI

Çatışmada yaralanan polis memuru, ambulansla kaldırıldığı SEV Amerikan Hastanesi'nde ameliyata alındı.

İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile bazı birim amirleri, hastaneye giderek, yetkililerden yaralı polis memurunun sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

POLİS EKİBİNE ATEŞ AÇAN 3 KİŞİDEN 1'İ YARALI OLARAK YAKALANDI

İl Emniyet Müdürlüğünde çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın irtibatlı olduğu kişilere yönelik il genelinde güvenlik önlemlerini artıran polis, ihbar üzerine Şahinbey Mahallesi'nde içerisinde 3 kişinin bulunduğu 03 UE 626 plakalı aracı takibe aldı.

İlçedeki Hayri Tütüncüler Parkı yakınlarındaki kontrol noktasında bekleyen polis ekibine silahla birkaç el ateş açan araçtaki saldırganlar kaçtı. Kovalamaca sırasında kaldırıma çarparak duran otomobildeki 1 kişi silahla vurularak, yaralı ele geçirildi. Diğer iki kişi ise kaçtı.

Bu arada çalıntı olduğu belirlenen araçta arama yapan ekipler, bagajda bulunan bir çantayı kontrollü olarak patlattı. Çanta boş çıktı.

Güvenlik güçleri, kaçan 2 saldırganın yakalanması için bölgede operasyon başlattı. Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğündeki saldırıda etkisiz hale getirilen saldırganla irtibatlı olabileceğini değerlendiriyor.

Öte yandan Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın cenazesi, ailesi tarafından teşhis edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde bazı adreslerde arama yaptı.