Magazin 21.06.2022 04:43

Gastronomi sokağı açıldı

Üsküdar'da tarihi nalbur ve hırdavatçıların olduğu Uncular Caddesi, Gastronomi Sokağı'na dönüştü. Üsküdar Belediyesi, Türkiye'nin ilk Gastronomi Sokağı'na imzasını attı.
Gastronomi sokağı açıldı

Hayata geçirilen Gastronomi Sokağı, önceki gün ünlü oyuncu Ceyhun Fersoy'un muhteşem sunumu ve konuklarla yaptığı söyleşilerle muhteşem bir açılışa imza attı. Başarılı oyuncu, stand açan bütün firmaları da tek tek gezerek sohbet etti. Beklendiğinden daha büyük ilgi gören Üsküdar Gastronomi Festivali, belediye başkanının konuşması ile devame tti. Gastronomi Festivali 2022 ile açılarak büyük ilgi gördü. Festival açılışına AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile şefler Somer Sivrioğlu, Sefa Özyaykılıç, Türev Uludağ, Kemal Can Yurttaş, Umut Reçber'in yanı sıra mutfak sanatlarına ilgi duyanlar katıldı.

Amacımız türk mutfağını yerli ve yabancı turistle buluşturmak

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Türkmen, Üsküdar'ın kültürü ve yaşam tarzının yıllar içinde bu sokakta biriktiğine dikkati çekerek, Gastronomi Sokağı'nın 100'e yakın iş yeriyle beraber bir mutfak sanatları merkezi haline geldiğini söyledi. Türkmen, ''Gastronomi Sokağı'nın saat 9.00 ile 00.00 arasında araç trafiğine kapalı olacak. Burada bulunan işletmelerimiz sokağın sağlı sollu yanlarına masa ve sandalyelerini atarak misafirlerini ağırlayabilecekler. Bu güzel sokağımız esnafıyla ve misafirleriyle tam bir buluşma yeri olacak. Amacımız Türk mutfak zenginliğini yerli ve yabancı turistlerimizle buluşturmak" dedi. 

Burası ülkemiz ve Üsküdar için önemli

Açılışta konuşan  şef Somer Sivrioğlu ise böyle bir sokağın gastronomiye ayrılmış olmasından dolayı çok sevindiğini belirterek, "Bu çok önemli ülkemiz ve Üsküdar için. İnşallah diğer ilçelere de örnek olur ve bu tip sokaklar Türkiye'de çoğalır. Çünkü gastronominin bir yerde buluştuğu noktaların olması bizim için çok önemli. Hava sıcak ama ilgi çok büyük. Gastronomi Sokağı'nın herkesin damak zevki ve bütçesine göre her türlü lezzeti bulabildiği bir yer olduğunu ifade etti.