Kültür Sanat 30.06.2020 14:40

Galip Aksular'dan pandemi sürecinde sanat ve kısa filmlere afiş desteği!

Son olarak biri yurt dışından biri yerli iki kısa filmin afiş tasarımlarını yapan Galip Aksular sanat filmleri ve kısa filmlere destek olmayı sevdiğini, böylece çok genç ve yetenekli insanlarla tanıştığını belirtiyor.
Galip Aksular'dan pandemi sürecinde sanat ve kısa filmlere afiş desteği!

Son olarak biri yurt dışından biri yerli iki kısa filmin afiş tasarımlarını yapan Galip Aksular sanat filmleri ve kısa filmlere destek olmayı sevdiğini, böylece çok genç ve yetenekli insanlarla tanıştığını belirtiyor. En son 16 yaşındaki Nisan Uğur’un ev yapımı kısa filmi Evde Hav Türkiye ve Amerikalı genç bir yönetmenin A Beatiful Nightmare adlı kısa filminin afişlerini tasarlayan Aksular aynı zamanda tiyatro afişleri, albüm ve kitap kapakları ile reklam ve kurumsal firma tasarımları konusunda da son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan isimlerden…

Mükemmel bir afişin konu ve dokuyla birlikte anlam kazandığına vurgu yapan Aksular; bugüne kadar Deliler, Alem-i Cin, Canavar Gibi/ Türk İşi Frankeştayn, Evde Hav Türkiye, Kim Daha Mutlu, Mazlum Kuzey: Kuddusi 2, Mezarcı, Müsaadenizle Büyükler filmleri ile; Kaç Baba Kaç, Sevmekten Öldü Desinler, Karı Koca İşleri, Hayatımın Aşkı, Closer, Kral, Romantizma, Suit gibi tiyatro oyunlarının afişlerine imza attı.

Pandemi döneminde sanat dünyasının her kolunun maddi ve manevi açıdan yara aldığına değinen Aksular; ancak bu dönemin destek ve kenetlenme ile çözülebileceğini  düşünüyor.  O yüzden kısa film ve sanat filmi çeken yönetmenlere afiş tasarımları konusunda projeye göre destek olabileceğini belirtiyor.

Bir sanat eserinde seyirciye ulaşan ilk göz olan afişler için çok farklı çalışma yöntemleri uygulanıyor. Aksular özellikle sanat filmleri için filmin içinden bir karenin etkili olabileceğini söylüyor ve öncesinde teaser afişlerle merak ve etki uyandırmanın iyi bir yol olduğunu da ekliyor.

Galip Aksular

28 Mayıs 1990 yılında İstanbul’da doğdu. Lisede bilgisayar bölümünde, üniversitede Kadir Has Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nde okudu. Daha sonra GSF İstanbul Aydın Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nü bitirerek lisansını tamamladı. Global reklam ajanslarında uzun süre art director olarak çalıştı. Daha sonra kendi ismiyle tasarımlar üretmeye devam etti.  Yeni yarattığı “ Le Brief Creatif “ ajansın temellerini atarak markayı geliştirmeye çalışıyor.