Spor 22.01.2017 22:57

GALATASARAY ODEABANK ÇOK RAHAT

GALATASARAY ODEABANK ÇOK RAHAT

BERTAN ERMAN

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 15. hafta maçında Galatasaray Odeabank, deplasmanda Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 90-71 yenerek, 3 maç aradan sonra galip geldi.

Karşılaşmaya Sinan Güler ile etkili başlayan Galatasaray Odeabank, 10-2'lik bir seri buldu. Demir İnşaat Büyükçekmece, Andrija Stipanovic'in boyalı alanda etkili olmasına karşın düzenli hücumda sıkıntı yaşadı. Sarı kırmızılıların 22-14 önde girdiği ikinci çeyrek, uzun bir süre karşılıklı sayılarla geçti. Büyükçekmece, bir ara farkı 5 sayıya kadar indirdi. Ancak, mavi beyazlıların ilk yarı boyunca yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Galatasaray Odeabank, farkı daha da açtı ve devre arasına 46-32 üstünlükle gitti.
Üçüncü çeyreğe Blake Schilb'in etkili oyunuyla başlayan sarı kırmızılılar, 2 dakika içinde farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Ancak Demir İnşaat Büyükçekmece, Kenny Hayes önderliğinde toparlandı. Çeyreğin bitimine 4 buçuk dakika kala, Ceyhun Altay'ın 3 sayılık basketiyle farkı tek hanelere indirdi ve Ergin Ataman mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşünde ise, Galatasaray Odeabank yeniden vitesi arttırdı ve son çeyreğe 73-52 önde girdi.
Karşılaşmanın son çeyreğinde ev sahibi takım, 7-0'lık bir seriyle başladı. Ancak bulduğu 3 sayılık basketlerle oyunun kontrolünü elinde tutmayı başaran sarı kırmızılılar, karşılaşmadan 90-71 galip ayrıldı. 
Galatasaray Odeabank'ta Sinan Güler, 26 sayı, 5 ribaund ve 3 asistle maçın en skorer ismi oldu. Göksenin Köksal, 14 sayıyla maçı tamamlarken, Tibor Pleiss ise, 12 sayı ve 11 ribaundla double double yaptı. Türkiye Kupası'na katılma hakkını kaybeden Demir İnşaat Büyükçekmece'de Andrija Stipanovic, 18 sayıyla oynadı.