Spor 19.03.2016 14:42

Galatasaray - Darüşşafaka maçı ertelendi

Galatasaray Odeabank - Darüşşafaka Doğuş maçı Taksim'deki terör saldırısı sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. YENİBİRLİK - İstanbul Taksim'de bu sabah meydana gelen terör saldırısı sporu da etkiledi. Spor Toto Basketbol Ligi'nde bugün oynanması…
Galatasaray - Darüşşafaka maçı ertelendi

Galatasaray Odeabank - Darüşşafaka Doğuş maçı Taksim'deki terör saldırısı sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

YENİBİRLİK - İstanbul Taksim'de bu sabah meydana gelen terör saldırısı sporu da etkiledi. Spor Toto Basketbol Ligi'nde bugün oynanması gereken Galatasaray Odeabank-DarüşşafakaDoğuş maçı bugün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle ertelendi. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından ertelenen karşılaşma, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 19.00'da oynacaktı.TBF, bu maçın dışında herhangi bir spor müsabakasının ertelenmesinin söz konusu olmadığını da bildirdi.Erteleme talebinin Darüşşafaka Doğuş'un oyuncularından geldiği, bunun sebebinin ise yeşil siyahlı takımın terör saldırısının meydana geldiği Taksim'deki bir otelde kamp yapması olduğu öğrenildi. Yeşil siyahlıların, "Bu sabah İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırıdan çok etkilendik. Moralimiz bozuk, mümkünse maçın ertelenmesini istiyoruz" dediği, Galatasaray Kulübü'nün ve Basketbol Federasyonu'nun da bu öneriyi kabul ettiği belirtildi.

Karşılaşma, federasyonun belirleyeceği bir tarihte oynanacak.

Federasyonun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 22.hafta müsabakalarından Galatasaray Odeabank – Darüşşafaka Doğuş mücadelesi ertelendi.Spor Toto Basketbol Ligi'nin 22.hafta müsabakalarından Galatasaray Odeabank – Darüşşafaka Doğuş takımlarımız arasında bugün saat 19.00 de oynanacak müsabaka ile ilgili olarak, Darüşafaka Doğuş kulübünün "Taksim'deki bomba olayı sırasında basketbol takımının Taksim bölgesinde olmaları ve halen aynı bölgede otelde kampta bulunan sporcularının ciddi psikolojik sorun yaşamaları nedeniyle, müsabakanın ertelenmesi" talebi ve Galatasaray Kulübünün de TBF'nin bu nedenle alacağı karara saygılı olduklarına dair beyanları değerlendirilerek, söz konusu müsabakanın Darüşafaka Doğuş kulübü'nün "gösterdiği gerekçelere" dayalı olarak ileride açıklanacak bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir. Diğer basketbol müsabakalarının ise programlandığı şekilde oynanacağı kamuoyuna duyurulur.