Halkbank web
Ekonomi 29.06.2022 07:00

GAİB TİM'de önemli görevler üstlendi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci'nin yaptığı yazılı açıklamada sona eren ihracatçı birlikleri ve Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) seçimlerinin sonuçları değerlendirildi.
GAİB TİM'de önemli görevler üstlendi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci’nin yaptığı yazılı açıklamada sona eren ihracatçı birlikleri ve Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) seçimlerinin sonuçları değerlendirildi. Ahmet Fikret Kileci “GAİB TİM bünyesinde çok önemli sorumluluk ve görevler üstlenmiştir. 2022 yıl sonu hedefi olan 12 milyar doları aşmak için bütün birliklerimizle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen İhracatçı Birlikleri ve Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) seçimlerinin sonuçlanmasının ardından GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci yaptığı yazılı açıklamayla gerçekleştirilen seçim sonuçları değerlendirdi. Fikret Kileci açıklamasında “İhracatçı Birlikleri ve Türkiye İhracatçılar Meclisi seçimleri dört yılda bir ilgili mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda; Nisan, Mayıs ve Haziran ayları içerisinde yapılan seçimlerin sonuçları Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliğimiz açısından oldukça büyük bir başarıya işaret etmektedir. Genel Sekreterliğimiz bünyesinde faaliyet gösteren dört Birliğimiz de ulusal karar alma süreçlerinde oldukça etkili görevlere seçilmişlerdir.” diye belirtti.

GAİB TİM’de önemli görevler üstlendi

Fikret Kileci yaptığı açıklamada “Önümüzdeki dört yıl boyunca Tekstil ve Hammaddeleri; Hububat-Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Halı sektörlerinde Sektör Kurulu Başkanlığı; Kuru Meyve sektöründe ise Sektör Kurulu Başkan Yardımcılığı Birliklerimiz tarafından yürütülecektir. Bu sonuç, ilk defa üç sektörün birden ulusal sekreterya hizmetlerinin Genel Sekreterliğimiz tarafından yürütüleceği anlamına gelmektedir. Ayrıca Birliğimiz; Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi’nde ilk defa üç üyeyle; Yönetim Kurulunda ise ilk defa iki üyeyle temsil edilme gururunu yaşamıştır ve bizlere ülkemiz için daha etkili, verimli çalışma şansını kazandırmıştır. Ayrıca yine ilk defa olmak üzere Birliğimiz bünyesinden Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliğine layık görülmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Bu vesileyle, bizleri destekleyen ve inanan herkese çok teşekkür ederiz. Ayrıca Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Salahattin Kaplan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Üyesi Sayın Ahmet Tiryakioğlu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Çıkmaz’ı tebrik ediyor ve ülkemiz için başarılı görevler yerine getirmelerini diliyorum” şeklinde açıklamalar yapıldı.

2022 yıl sonu hedefini aşmayı planlıyoruz

Kileci, 2022 hedeflerine ulaşılması için bölgeden TİM’in en üst noktalarında görevlere seçilen isimlerin yıl sonu hedeflerine büyük katkılar sağlayacağını da vurgulayarak yaptığı açıklamada “Hiç kuşku yok ki, bu gurur verici sonuç, az ya da çok ihracat yaparak yılda 12 milyar doları aşkın ihracat rakamına ulaşmamızı sağlayan binlerce üyemizin varlığı ve temsilcilerimize sağladığı olağanüstü desteği sayesinde mümkün olabilmiştir. Tümüne minnettarız. Kıymetli temsilcilerimiz, yapacakları tüm görevlerde bu varlığa ve desteğe layık olmaya çalışacaklardır. Aldıkları bayrağı daha yukarı çıkarmak en önemli hedefleri olacaktır. Birliğimiz açısından pek çok ilke sahne olan bu seçim sürecinin ihracat camiamız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.