Spor 20.06.2018 15:15 Güncelleme: 20.06.2018 15:22

Gael Monfils Antalya Open'a Katılacak

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Antalya Open'da bu yıl Fransız tenisçi Gael Monfils boy gösterecek.
Gael Monfils Antalya Open'a Katılacak

Mina ÖZERTAN

Geçtiğimiz sene ilki gerçekleştirilen ve dünya 7 numarası Avusturyalı Dominic Thiem'in yer aldığı Turkish Airlines Antalya Open 2018’de de ATP dünya sıralamasının önemli oyuncularından bir tanesini daha ağırlamaya hazırlanıyor. Fransız tenisçi Gael Monfils, bu yıl Antalya Open’da boy gösterecek. Turnuva 24 – 30 Haziran tarihleri arasında  Kaya Palazzo Resort Belek’te yapılacak.

Fransız tenisçinin Antalya Open’a katılımı tenisseverleri mutlu ederken, turnuvada nasıl bir performans ortaya koyacağı merak konusu haline geldi.  Çünkü Monfils, ATP turunda kortta olduğu zaman bütün tenisseverleri heyecanlandırabilecek oyun stiline sahip oyuncuların başında geliyor.

7 ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Monfils kariyerinde bugüne kadar 27 final oynarken, 7 ATP turnuvasında şampiyonluk kazanmayı başardı.2016’da dünya sıralamasında 6. sıraya kadar çıkan Fransız raket, şu anda ATP klasmanının 48. sırasında yer alıyor. Geçen yıl  '400'ler kulübüne' giren31 yaşındaki tenisçi, tekrardan ilk 20 içinde yer almak istiyor.

 JUNİOR'DA 3 GRAND SLAM

2004 yılında Junior kategorisinde Avustralya Açık, Roland Garros ve Wimbledon’u aynı sezon kazanarak tüm Fransa’yı heyecanlandıran Monfils, Amerika Açık'a sakatlığı nedeniyle katılamamıştı. Fransız tenisçi ATP Tour’da oynamaya başladıktan sonra da başarılı ve istikrarlı performansını sürdürmeyi başardı.