Spor 26.05.2018 21:06 Güncelleme: 27.05.2018 13:55

Fulham 4 Yıl Sonra Premier Lig'de

İngiltere Championship Ligi Playoff finalinde Aston Villa'yı 1-0 mağlup eden Fulham, Wolverahmpton ve Cardiff City'nin ardından Premier Lig'e çıkan son takım oldu.
Fulham 4 Yıl Sonra Premier Lig'de

Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren etkili olan Fulham, aradığı golü 23. dakikada buldu. Ryan Sessegnon'un ceza sahası bölgesinin sağ tarafına attığı ara pasında topla buluşan Tom Cairney, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve plase vuruşla, topu kalenin sol köşesine gönderdi. Aston Villa, ilk yarıdaki en önemli gol fırsatını 39. dakikada duran toptan yakaladı. Ancak Jack Grealish, Robert Snodgrass'ın serbest vuruşta açtığı ortadan aldığı topu, kaleye yakın bir yerden dışarıya gönderdi. Fulham, 41. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Ver kaç sonrasında topla buluşan Alexandar Mitrovic'in şutu, James Chester'dan geri döndü ve kalan sürede herhangi bir etkili atak olmayınca, ilk 45 dakika Fulham'ın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarının başlarında yüklenmeye başlanan Aston Villa, özellikle Jack Grealish ile önemli fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmanın 70. dakikasında, Fulham'ın savunma oyuncularından Denis Odoi, Grealish'e yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartın ardından gördüğü kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Kalan dakikalarda 10 kişi mücadele eden Fulham, rakibine gol izni vermedi ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Bu sonuçla Londra ekibi, 4 yıl aradan sonra Premier Lig'de mücadele etme hakkı kazandı. Fulham, son olarak 2001-2014 yılları arasında Premier Lig'de boy göstermişti.