Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 06.12.2017 14:52

Fransa'nın Elvis Presley'i olarak bilinen Johnny Hallyday hayatını kaybetti

Fransız müziğinin son efsanesi olarak gösterilen Johnny Hallyday 74 yaşında akciğer kanserinden yaşamını yitirdi.
Fransa'nın Elvis Presley'i olarak bilinen Johnny Hallyday hayatını kaybetti

Fransız müziğinin son 50 yılına damgasını vuran rock sanatçısı Johnny Hallyday, bir süredir tedavi gördüğü akciğer kanserinden hayata veda etti.

Ünlü sanatçının ölüm haberini eşi Laeticia Hallyday duyurdu.

Fransa'nın Elvis Presley'i olarak da bilinen Hallyday'in, mart ayında akciğer kanserine yakalandığı ve tedavi gördüğü açıklanmıştı.

Gerçek adı Jean-Philippe Smet olan Hallyday'in ölümü üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hepimizde Hallyday'den bir şeyler var. Nesiller boyunca Fransız halkının hayatına kazınan biriydi." ifadeleri kullanıldı.

Hallyday'in, Fransız müziğinin dünyaya açılması ve aynı zamanda rock müziğinin Fransa'da yaygınlaşmasında köşe taşlarından biri olduğunun altı çizilen açıklamada, "Tüm sevenleri ardından göz yaşı döküyor ve bütün ülke yasta." değerlendirmesine yer verildi.

Fransa dışında yeteri kadar tanınmayan Hallyday, kariyerinde 18 platin albüm sahibi oldu. Yıldız şarkıcı, 100 milyondan fazla satış yakalayarak 50'den fazla albüme imza attı. Hallyday, 1950'li yıllardan itibaren rock and roll ile ilgilenmeye başlarken hayranları kendisine "Fransız Elvis Presley" lakabını taktı.

Sahneye 9 yaşından itibaren çıkmaya başlayan 1943 Paris doğumlu şarkıcı aynı zamanda çok sayıda film ve televizyon dizisinde oynadı.

Sanatçının ölümü üzerine müzik dünyasından çok sayıda ünlü isim, ailesi ve hayranlarına yönelik baş sağlığı ve destek mesajları yayımladı.

Ünlü şarkıcı 1966’da Slyvie Vartan ile Türkiye turnesi sırasında kaydettiği plakta iki Türkçe şarkıya yer vermişti. Hallyday, "Mon anneau d'or" ve "Ne joue pas ce jeu-la" adlı şarkılarını "Altın Yüzük" ve "Yeşil Gözleri İçin" adlarıyla Türkçe seslendirmişti.