Kültür Sanat 07.01.2018 20:34

​FOTOĞRAF TARİHİNE IŞIK TUTAM MUHTEŞEM BİR ARŞİV

Kültür ve sanata verdiği desteği her sene artırarak devam eden Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş., kuruluşunun 10. yılında Engin Özendes'in "Osmanlı İmparatorluğu'nda Fotoğrafçılık" isimli eserine destek vererek, fotoğrafçılık tarihine ışık tutan bu eseri sanatseverlerle buluşturdu.
​FOTOĞRAF TARİHİNE IŞIK TUTAM MUHTEŞEM BİR ARŞİV

'OSMANLI İMPARATORLUĞUNDA FOTOĞRAFÇILIK' 

Kültür ve sanata verdiği desteği her sene artırarak devam eden Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş., kuruluşunun 10. yılında Engin Özendes’in “Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık” isimli eserine destek vererek, fotoğrafçılık tarihine ışık tutan bu eseri sanatseverlerle buluşturdu.

Eser, tarihi dönemlerin tüm kültürel değerlerini gözler önüne seriyor. Dönemin yaşam tarzını yansıtırken, tarihe yön veren ünlü fotoğrafçılarla tanışma imkanı sağlıyor. Her sayfasında fotoğraf sanatının tarihle ilişkisini derinlemesine inceleyen bu önemli kaynak, okuyucuları tarih sahnesinde eşsiz bir zaman yolculuğuna davet ediyor. 

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, kitabın ön sözündeki yazısında kuruluşlarının ilk yıllarından itibaren sanatın ve sanatçının yanında olmayı, toplumun kültürel gelişimine odaklanmayı oldukça önemli gördüklerini belirtti.

Salih Kuzu, fotoğrafçılık sanatının tüm güzelliklerini yansıtan ve tarihin derinliklerine yolculuk imkanı sunan bu önemli eseri, şirketlerinin kuruluşunun 10. yılında paylaşmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.