Ekonomi 22.09.2022 07:00

FİYUU'DAN TÜRKİYE'DE BİR İLK "KURYE AKADEMİSİ"

Türkiye'de 28 yıllık tecrübesiyle sektöre yön veren TFI TAB Gıda Yatırımları iştiraki olan ve sipariş teslimatı alanında hizmet veren Fiyuu, kuryelerin eğitimine ve gelişimine katkı sunmak adına bir ilki gerçekleştirerek 'Kurye Akademisi'ni kurdu.
FİYUU'DAN TÜRKİYE'DE BİR İLK

Kuryelere bir gün teorik, bir gün pratik olmak üzere iki günlük bir eğitim programı başlatan şirket, akademideki ilk oturumunu 50 Fiyuu çalışanıyla tamamladı. Güvenli sürüş tekniklerinden müşteri iletişimine, teknoloji kullanımından finansal okuryazarlığa kadar birçok konuda eğitimini tamamlayan Fiyuu çalışanları, akademinin ilk mezunları oldu.

Türkiye’de 2016 yılında ilk siparişini taşıyan Fiyuu, 4000’i aşkın kuryesi ile 1000’in üzerinde restorana hizmet vererek sektöre yön vermeye devam ediyor. Şirket, bünyesindeki kuryelerinin eğitimine ve gelişimine katkı sunabilmek amacıyla bir ilki daha gerçekleştirerek, Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle “Kurye Akademisi”ni kurdu. Güvenli sürüş tekniklerinden müşteri iletişimine, teknoloji kullanımından finansal okuryazarlığa kadar geniş bir yelpazeye sahip olan eğitim programı, bir gün teorik, bir gün pratik olmak üzere iki günlük oturumda tamamlandı. Eğitimin ilk oturumunu 50 kişilik kurye ekibiyle tamamlayan şirket, önümüzdeki günlerde yeni oturumlarla kuryelerin eğitimine ve gelişimine katkı sunmaya devam edecek.

Kurye Akademinin İlk Mezunları Yollarda

Motosikletli kuryelik mesleği, 2014 yılında alınan karar ve 8321.02 meslek kodu ile ülkemizde tanımlı meslek kolları arasına girmiştir. Bu meslek kolunda faaliyet gösteren kuryelerin ve iş ortaklarının gelişimine katkı sunmak adına sektörde bir ilki gerçekleştiren Fiyuu, Nişantaşı Üniversitesi ile iş birliği yaparak ilk 50 kişilik grubun eğitimlerinin tamamlanmasını sağladı. Yoğun şehir ve iş hayatı içerisinde koşuşturan tüketicilerin ihtiyaçlarını, istedikleri zaman, istedikleri yere, zamanında ve güvenilir bir şekilde ulaştırmak isteyen şirketlere kurumsal sipariş teslimat desteği veren Fiyuu, teknolojik çözümleri ile tüm kuryelerini ve teslimat süreçlerini yönetiyor, yenilikçi ve verimlilik odaklı yaklaşımı ile büyümeye devam ediyor. Kurye akademide moto kuryeler için eğitimlerin ikinci oturumunun önümüzdeki günlerde yapılması ve yoğun eğitim programlarının hız kesmeden devam etmesi bekleniyor.

İnsan Kaynağını yetiştirme konusunda değer yaratıyoruz

Sektörde öncü olduklarını ve sektöre insan kaynağının yetişmesi açısından değer yaratmaya devam ettiklerini belirten Fiyuu Genel Müdürü Hakan Altınbaş konuyla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu; “Kurye Akademi eğitimleri ile kuryelerimizin eğitimine ve gelişimlerine destek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Hayatımızın önemli bir alanına dokunan ve artan online siparişlerin yükünü taşımaya devam eden kıymetli kuryelerimizin aldıkları eğitimlerle başta güvenli sürüş olmak üzere bireysel bilgi ve farkındalıklarını artıracaklarına inanıyoruz. Nişantaşı Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu değerli iş birliği kapsamında kuryelerimize yönelik eğitimlerimize devam ederek, sektöre katkı sunmaya ve fark yaratmaya devam edeceğiz”