Spor 17.06.2018 00:08

Fırsatı Hırvatistan Değerlendirdi

Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nda Hırvatistan, D Grubu'nda Nijerya'yı Etebo'nun kendi kalesine ve Modric'in penaltıdan attığı gollerle 2-0 mağlup etti.
Fırsatı Hırvatistan Değerlendirdi

Maçın ilk 10 dakikası sakin geçerken, daha sonra Hırvatistan etkili olmaya başladı. 14. dakikada Ivan Perisic'in, 16. dakikada ise Andrej Kramaric'in etkili şutları kaleyi bulmadı. Ancak Hırvatları öne geçiren gol Nijerya'da geldi. 32. dakikada Kramaric'in şutu savunmaya çarptı ve kornere gitti. Luka Modric'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda, Kramaric ve Mandzukic'ten seken topu Oghenekaro Etebo kendi kalesine gönderdi. Hırvatistan, ikinci gole Kramaric'in 39. dakikadaki kafa vuruşuyla çok yaklaştı; fakat top az farkla dışarı gitti. 45. dakikada beraberlik golünü bulmaya çalışan Nijerya'da Alex Iwobi'nin şutu savunmadan döndü. 2 dakikalık uzatma bölümünde herhangi önemli bir pozisyon yaşanmadı ve ilk yarı, Hırvatistan'ın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Nijerya, ikinci yarının ilk 10 dakikasinda daha tempolu bir oyun sergiledi. Ancak 70. dakikada, Hırvatistan'ın kullandığı köşe vuruşu sırasında Süper Kartallar'ın Bursaspor'da forma giyen savunma oyuncusu William Ekong, Mario Mandzukic'i yere düşürdü ve faulü tespit eden Brezilyalı hakem Sandro Ricci penaltıyı işaret etti. 71. dakikada Luka Modric, penaltı vuruşunu golle sonuçlandırdı ve farkı 2'ye yükseltti. Karşılaşmanın 73. dakikasında oyuna giren Kelechi Ihenacho, Nijerya'yı hareketlendirmeye çalışsa da yeterli olmadı. 4 dakikalık uzatma bölümünde Hırvatistan, 90+2'de üçüncü gole çok yaklaştı. Oyuna 78. dakikada dahil olan Mateo Kovacic, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderemedi. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Hırvatistan, D Grubu'nda galibiyetle tanışan ilk takım oldu ve liderliğe yükseldi.

HIRVATİSTAN - NİJERYA

Stat: Kaliningrad Stadyumu

Hakemler: Sandro Ricci, Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse (Brezilya)

Dördüncü Hakem: Antonio Mateu Lahoz (İspanya)

Video Hakem Asistanları: Daniele Orsato (İtalya), Carlos Astroza (Şili), Wilton Sampaio (Brezilya), Artur Dias (Portekiz)

Hırvatistan: Subasic, Vrsaljko, Strinic, Perisic, Lovren, Rakitic, Kramaric (Dk. 60 Brozovic), Modric, Mandzukic (Dk. 86 Pjaca), Rebic (Dk. 78 Kovacic), Vida

Nijerya: Uzoho, Idowu, Ndidi, Ekong, Balogun, Etebo, Ighalo (Dk. 73 Ihenacho), Obi Mikel (Nwankwo), Moses, Shehu, Iwobi (Dk. 62 Ahmed Musa

Goller: Dk. 32 Etebo (KK), Dk. 71 Modric (P)

Sarı Kartlar: Dk. 30 Rakitic, Dk. 89 Brozovic (HIR), Dk. 70 Ekong (NİJ)