Vakıf Katılım web
Magazin 28.09.2020 03:00

FERYAL GÜLMAN'A MAHKEMEDEN ONAY ÇIKMADI

'Kara Para Aşk' dizisiyle ünü Ortadoğu'ya kadar ulaşmış dillere destan yalısını geçtiğimiz günlerde 245 milyon TL'ye satılığa çıkaran Feryal Gülman, eski eşi Kemal Gülman'ın mahkemeye başvurmasıyla satış durdurulmuştu.
FERYAL GÜLMAN'A MAHKEMEDEN ONAY ÇIKMADI

Cuma günü görülen davanın son duruşmasında kaybeden taraf Feryal Gülman oldu. 1978 yılında Kemal Gülman tarafından kurulan Bebek Turizm A.Ş. firması adına alınan yalının Feryal Gülman ile evlilik sürecinde %52 hissesi Feryal Gülman'a, %48 hissesi de oğlu Aslan Kemal Gülman'a devir eden Kemal Gülman, böylece eski eşini de yalının ortağı yapmıştı.

Feryal Gülman, Bebek’te bulunan bu değerli yalıyı satılığa çıkarınca, Kemal Gülman'dan İstanbul 12. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne açmış olduğu davada, müşterek çocuk Aslan Kemal Gülman'a vermiş olduğu %48 hissenin kendisine iade edilmesi gerektiğini ve kendi adına tescil edilmesini talep etmişti. Kemal Gülman’ın açmış olduğu bu davada, İstanbul 12. Asliye Ticaret Mahkemesi, dava konusu yapılan %48 hissenin üçüncü kişilere devir ve temlikinin önlenmesi için %15 teminat karşılığında tedbir kararı verdi. Eski eşinin yalı satışına engel olması için mahkemenin belirttiği teminatı yatıran Kemal Gülman, böylelikle Feryal Gülman'ın yalıyı satma düşüncesini ortadan kaldırmış oldu.