Spor 20.04.2017 23:10

​Fenerbahçe tarih yazıyor

​Fenerbahçe tarih yazıyor

Bertan ERMAN

THY Euroleague Playoff 2. maçında Fenerbahçe, deplasmanda Panathinaikos Superfoods'u 80-75 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti. 

Karşılaşmaya etkili başlayan Panathinaikos Superfoods, Chris Singleton'ın da devreye girmesiyle, televizyon molasına gidilirken farkı çift hanelere çıkardı. Fenerbahçe, mola dönüşünde hücumdaki etkisinin dozunu arttırarak 14-0'lık bir seriyle yeniden öne geçti. Sarı lacivertlilerin 22-20 önde tamamladığı ilk çeyreğin bitiminde Pero Antic ile Chris Singleton arasında bir gerginlik yaşandı. Bu olayın üzerine OAKA'daki taraftarlar, sahaya yabancı madde atmaya başladı. Bunun üzerine iki oyuncuya da karşılıklı teknik faul çalındı. İkinci çeyrekte Yunanistan ekibi, Mike James'in aldığı inisiyatifle zaman zaman öne geçse de, Bogdanovic ve Udoh ikilisiyle oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe, devre arasına 45-43 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte sarı lacivertliler, rakibin her türlü baskısına karşı koymayı başardı ve son çeyreğe 63-59 önde girdi. Karşılaşmanın son 10 dakikasında heyecanın dozu ikiye katlandı. Panathinaikos, James Gist'in bulduğu sayılarla yeniden öne geçse de, Bogdanovic'in önderliğindeki temsilcimiz, mücadeleden 80-75 galip ayrıldı.

Final Four için büyük bir avantaj yakalayan Fenerbahçe'de Bogdan Bogdanovic, yaklaşık 35 dakika içerisinde 25 sayı, 8 ribaund ve 6 asistle yine yıldızlaştı. Ekpe Udoh, 22 sayı ve 9 ribaundla maçı tamamlarken, Bobby Dixon 14 sayı ve 6 asistle galibiyete önemli katkıda bulundu. Panathinaikos Superfoods'da Mike James, 22 sayıyla oynadı.

Serinin 3. maçı, 25 Nisan tarihinde Ülker Sports Arena'da oynanacak. Fenerbahçe, bu maçı kazandığı takdirde adını İstanbul'daki Final Four'a yazdıracak.