Dünya 19.07.2017 13:12

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınları sürüyor

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, 36 kişiden oluşan fanatik bir Yahudi grubun İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini duyurdu.
Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınları sürüyor

İsrail polisi eşliğindeki onlarca fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "36 kişiden oluşan fanatik bir Yahudi grubun İsrail polisi eşliğinde Aksa'ya baskın düzenlediğini" belirtti.

İsrail polisinin vakıf çalışanlarının Yahudi yerleşimcilere 30 metreden fazla yaklaşarak görüntü almasına izin vermediğini kaydeden Dibs, buna uymayanların gözaltına alınmakla tehdit edildiğini söyledi.

Kudüs'te gerilim devam ediyor

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal arama dedektörlerini yerleştirmesinin 5. gününde Kudüs'te gerilim tırmanıyor.

Metal arama dedektörlerinden aranarak Harem-i Şerif'e girmeyi reddeden binlerce Filistinli bugün de sabah namazını Mescid-i Aksa'nın Aslanlı (El-Esbat) Kapısı'nda kıldı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Şeyh Azzam el-Hatib daha önce yaptığı yaptığı açıklamada, "Bizim tavrımız açıktır. Biz de bu kutsal şehrin şeyhlerinin kararına bağlıyız. İslami ve ahlaki olarak kabul edilmesi mümkün olmayan bu metal dedektörlerinden geçerek Aksa'ya girmeyeceğiz." demişti.